2016.09.06. 13:46:18 13077 293

Gyors húsos receptek - amikor szorít az idő, de főzni kell valamit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha gyorsan szeretnék elkészülni a vacsorával vagy az ebéddel, akkor általában kerülöm a következő dolgokat: krumplihámozás vagy bármilyen más zöldség hámozása és darabolása, hús szeletelése, darabolása – kivéve, ha csirkemell - , panírozás és a többi időigényes konyhai műveletet. Amit viszont ilyenkor előszeretettel használok, az a tészta, a bacon, a darált hús, a fagyasztott borsó és a rizs. Persze nem egyszerre. ;) Gyors receptek!

Hal alufóliában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hal alufóliában

Ha a gyorsaság a lényeg, akkor azt hiszem, hogy a fagyasztott borsóból készült, zsenge borsófőzeléket, tükörtojással semmi nem veri. Ráadásul finom is, legalábbis mi szeretjük, s kb. 15 perc alatt el szoktam készíteni. No, de ezenkívül rengeteg gyors recept van a tarsolyomban, melyeket most szívesen megosztok veled.

Cikkajánló: A friss gyümölcs és zöldség után a legjobb választás a fagyasztott

Tészta wokban

No, ehhez az ételhez használhatod a fantáziádat, és gyakorlatilag bármit beletehetsz, amit a család szeret, a lényeg, hogy a végén a fűszerezéssel összehozd az ízeket. Ráadásul, ha van olyan zöldség, amit valaki szeret, más meg nem, akkor sem kell kompromisszumot kötnöd. Én általában így készítem:

  • Felteszek főni egy fazék vizet, amikor lobogni kezd, beleteszem a spagetti tésztát
  • 30 dkg csirkemellfilét csíkokra vágok
  • Veszek egy zacskó wok vagy mexikói zöldség keveréket
  • Szeletekre vágok egy lilahagymát vagy egy vöröshagymát
  • Karikákra vágok 1 paprikát és 1-2 paradicsomot, ha van, akkor akár cukkini vagy padlizsán is kerülhet bele.
  • A zöldségféléket apránként, rövid idő alatt, nagy lángon elkészítem a wokban – típusonként adagolom bele, és amikor egy adag elkészült azt egy nagy tálba öntöm.
  • A kritikus zöldséget – amit nem mindenki szeret – külön szedem ki.
  • Megpirítom a csirkemellet – szintén nagy lángon, nem sózzuk, hogy ne engedjen sok levet, és hamar megpirulhasson, belül pedig szaftos maradjon.
  • Amikor leszűrtem a tésztát, hozzáadom a csirkemellet, a zöldségeket, olívaolajat, kis citromlevet, sót, borsot, szárított oregánót, kakukkfüvet és friss bazsalikom és bébi spenót leveleket. A „kritikus” zöldséget csak a végén, a tányéron teszem hozzá, annak, aki kér belőle. :)
  • Azonnal tálalom, sajttal meg lehet még bolondítani.

Fűszeres hal rizzsel, gyors tartárral

Biztosan ismered a paprikás lisztbe forgatott halat, nos, ez annak lenne egy módosított változata. Ebben ugyanis a lisztbe a paprikán kívül egyéb fűszerek is belekerülnek, mint például őrölt kömény, só, frissen őrölt bors, reszelt citromhéj, és figyelünk rá, hogy a liszt kellőképpen fűszeres legyen. Ebbe a keverékbe forgatjuk bele a halakat, majd azonnal sütjük a forró olajban. Mindeközben a rizs meg is főhet mellettünk. A végén összekeverünk egy kis majonézt, tejföllel és egy kanálnyi mustárral, és máris kész a gyors tartármártásunk.

Ha halakat készítenél, akkor javasoljuk az alufóliát, amivel pikk-pakk finom fogások készülhetnek.

Cikkajánló: Így készítsd el a halakat egyszerűen>>

Rizses kedvencünk

Hozzávalók 4-5 fő részére:

  • 10-15 dkg felkockázott bacon
  • 50 dkg csirkemell
  • 200 g fagyasztott bébi répa
  • 200 g fagyasztott zöldborsó
  • egy nagyobb bögre jázmin rizs
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint, 1,2 teáskanál majoránna, fél kávéskanál kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma

A felkockázott bacont megpirítjuk egy nagy és mély serpenyőben (wokban például), olaj nem szükséges alá, ha kis lángon, lassan pirítgatjuk. Amikor jónak ítéljük, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkét, ezt addig kevergetjük, míg teljesen ki nem fehéredik, ekkor hozzáadjuk az apró kockákra vágott fokhagymát és egy kicsit együtt pirítgatjuk. Ne szárítsuk ki a húst, nem az a lényeg, hogy piros legyen, hanem hogy puha. :) Megsózzuk a húst és frissen őröljük rá a borsot. Hozzáadjuk a fagyasztott bébirépát és lefedve pároljuk kb. 4-5 percig, ezután hozzá adjuk a zsenge zöldborsót és a zöldfűszereket, alaposan összekeverjük, és lefedve további öt percig pároljuk. A bébirépa maradjon ropogós! Ezután levesszük a fedőt, és a felesleges nedvességet elfőzzük a húsról (ha szaftosabban szeretnénk, akkor hagyjunk rajta annyi levet, ami íz ízlésünknek megfelel).

Miközben készül a hús, a rizst feltehetjük főni sós vízben, amikor már puha, leszűrjük. A jázmin rizs így, pusztán sós vízben megfőzve is isteni lesz, de természetesen az általad preferált módszerrel is készülhet a rizs. Amikor a hús is kész, és a rizs is megfőtt, az egészet összekeverjük – ha van hely, akkor a wokban, ha nincs akkor egy lábosban. Alaposan összeforgatjuk, ha szükséges, utána fűszerezünk, és friss salátával fogyasztjuk. Az elkészítése kb. 40-45 percet vesz igénybe a hús kockázásával együtt. :) Szuper tartalmas vacsora vagy ebéd, ami másnap is tökéletes lesz!

Darált húsos finomságok

Ha már a gyors ételeknél tartunk, akkor a darálthús nem maradhat ki, hiszen ez az egyik leggyorsabban elkészíthető húsfajta. Általában milánóit vagy húsos rakott tésztát, rakott és töltött zöldségeket, tejszínes tésztát vagy fasírtot készítünk belőle. Ez mind egész gyorsan elkészülhet, de a legesleggyorsabb és leglaktatóbb az a darált húsos tejszínes tészta lesz, amit kellemesen fokhagymásan érdemes elkészítened, és akár egy kis gombával is feldobhatod.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...