2015.12.27. 08:45:55 11399 303

Gyors és egyszerű receptek szilveszterre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valóban néhány nap, és itt az év vége. Habár még alig-alig eszméltünk fel a nagy karácsonyi evészetből, a gondos, esetleg fáradhatatlan háziasszonyok, a nagy „szilveszterrajongók” már most elkezdenek gondolkozni azon, mi is kerüljön az asztalra az év utolsó estéjén.

Muffin szilveszterre is - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Muffin szilveszterre is

Ha ötleted még nincs, viszont a karácsonyi maradékok elfogyasztása helyett inkább azon morfondíroznál, mit is süss szilveszterre, néhány egyszerű és különleges tippel segítünk Neked!

Ropogós csigácskák

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 15 dkg sült hús (legjobb a borjú, de bármilyen, szilveszterhez és ízléshez passzoló is megteszi)

  • 1 db 25x40-es levelestészta

  • 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem

  • 2 evőkanál mustár

Így készül:

A húst vágd apróra és keverd össze a petrezselyemmel. A leveles tésztát tekerd ki és a papírral együtt keresztbe vágd el. Az egyik félbevágott részre oszlasd rá a hús felét, úgy, hogy a felső szélén maradjon ez kis hely. Ezután ezt fedd be mustárral, majd a rövidebbik felénél fogva kezd el feltekerni. Ezután tedd bele a papírba és kb. fél órára rakd hűvös helyre. Ismételd meg ugyanezt a másik felével is. Ha letelt az 30 perc, a „tésztarúdat” szeleteld fel kb. 1,5 cm széles karikákra, majd tedd sütőpapírral befedett tepsibe és már ugorhatnak is a 200-220 ⁰C-ra előmelegített sütőbe. Negyed óra alatt készre is sülnek.

Mediterrán muffin

Ami kell hozzá:

-10 dkg szárított paradicsom

-2 ág rozmaring

-25 dkg liszt

-15 dkg juhtúró

-fél teáskanál só

-2 teáskanál sütőpor

-1 evőkanál sűrített paradicsom

-2,5 dl író

-1,25 dl olaj

-1 tojás

Így készítsd el:

Az olajban tárolt, szárított paradicsomot tett ki sütőpapírra és csepegtesd le, a rozmaringot szedd le az ágakról, a juhtúrót pedig morzsold nagyobb darabokra. A lisztet, sütőport, sót keverd össze. Az írót, olajat, tojást és s sűrített paradicsomot szintén, majd ebbe mehet bele apránként adagolva a lisztkeverék. A juhtúrót, paradicsomot és a rozmaringot is keverd hozzá. Zsiradékkal vagy papírral bélelt muffinformába töltögetjük a tésztát és 175 ⁰C-ra (hőlégkeveréses sütőben 160 ⁰C-ra) melegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, 10 percig a sütőben, utána onnan kivéve hagyjuk kihűlni.

Virsli, bundában

Ami kell hozzá (10 adaghoz):

  • 8 szelet fagyasztott leveles tészta (20x10 cm-esek legyenek)

  • kb. 30 dkg savanyú káposzta

  • fél teáskanál szárított majoránna

  • 1 evőkanál folyós méz

  • 4 db virsli

  • fél teáskanál pirospaprika (édes)

  • 1 tojássárgája

  • liszt a kitekeréshez

Így készül:

A tésztát kitekerjük és hagyjuk kiolvadni. A káposztát jól kinyomkodjuk, nagyobb darabokra vágjuk és a mézzel, paprikával, majorannával és sóval összekeverjük. A tésztaszeleteket egy enyhén lisztezett felületre tesszük és a káposztát szépen a tészták felső felébe rakjuk úgy, hogy körbe maradjon pár centi hely. Ezután virsliket a „káposztaágyakra” helyezzük. A tojássárgáját egy evőkanál vízzel elkeverjük és ezzel bekenjük a tészta széleit. A tésztákat a töltelékkel együtt feltekerjük és a rudacskákat megkenjük tojássárgájával, majd 200 ⁰C-ra („hőlégesben” 180 ⁰C-ra) felmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Forrás: essen-und-trinken.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...