2016.11.29. 12:00:00 27708 425

Gyönyörű, rácsos almás pite, amit az egész család imádni fog!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahány ház, annyi almás pite recept. Ha lenne rá elég idő, minden héten szívesen sütnék egy tepsivel, annyira imádom az alma és a fahéj párosát, főként, amikor egy ilyen finom süteménybe töltik. A szép rácsozás pedig kifejezetten ünnepivé varázsolja a klasszikus, házi almás pitét, így egy-egy alkalomra, sőt, akár karácsonyra is elkészíthetjük.

Az igazi rácsos almás pite - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Az igazi rácsos almás pite

Ez a recept azért is jó, mert nem kell az almát lereszelni (nem tartozik a kedvenc konyhai műveleteim közé), csak lekockázni, vagy felszeletelni. Ez igazából az amerikai almás pite receptje, próbáljátok ki bátran!

Amerikai rácsos almás pite

Hozzávalók:

A tésztához

• 300 g búzaliszt (BL55)

• 200 g vaj

• 100 g porcukor

• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

A töltelékhez

• 1 kg alma

• 60 g cukor - nád

• 1 teáskanál fahéj (őrölt)

• 1 evőkanál étkezési keményítő

A tetejére

• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:

Vegyítsük el a lisztet a porcukorral egy nagyobb tálban, majd morzsoljuk hozzá a vajat. Kicsit morzsolgassuk össze, majd üssük hozzá a tojást, és gyúrjunk egy egynemű tésztát. (Nem kell túlgyúrni, inkább gyorsak legyünk.) Csomagoljuk fóliába, és tegyük be fél órára a hűtőszerkénybe.

Ezután hámozzuk meg az almákat, és vágjuk nagyobb kockákra őket. Pároljuk meg a cukorral és a fahéjjal majd, amikor levet engedett, adjuk hozzá a keményítőt és sűrítsük be.

A pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, és kb. a háromnegyedét kinyújtjuk egy sodrófával, akkorára, hogy a kivajazott, kilisztezett piteformát lefedje, úgy, hogy az oldalára is jusson. Jól lenyomkodjuk, és megszurkáljuk a tészta alját. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 10-15 percig a tésztát elősütjük – így nem fogja eláztatni az almás töltelék. Kivesszük, és az almás tölteléket eloszlatjuk benne. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle (kb. 1 cm széles).

Ha még mindig marad tészta, abból dekoráció készülhet. Felverünk egy tojást, és megkenjük vele a rácsokat. A 200 fokos sütőben további 15-20 percig sütjük, vagy amíg szép piros nem lesz. A végén porcukorral díszítjük.

Forrás: www.aprosef.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...