2016.07.02. 09:48:01 10695 296

Gyermekkort idéző ízek – Finomságok egresből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egres jótékony hatása régóta ismert, ám mintha jó ideig elfeledkeztek volna róla. Pedig különleges íze, érdekes formája nem erre engedne következtetni, ugyanúgy, ahogy egészségünkre, emésztésünkre tett pozitív hatása sem. Ha Te is felfedeznéd magadnak, ezekkel a receptekkel indulhat is az „egreskedés”!

Egres - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egres

Hogy miért jó testünknek, arról itt olvashatsz. Hogy miért jó az ízlelőbimbóknak, arról meg lentebb.:-)

Legyen belőle lekvár

Egres-cukkini lekvár

Ami kell hozzá:

-90 dkg egres, zöld

-30 dkg cukkini

-1 kg zselésítőcukor (1:1 arányban a gyümölccsel)

-100 ml frissen facsart citromlé

-2 evőkanál Blue Curaçao

Az egrest mosd meg, pucold meg és tedd egy edénybe. Kissé pürésítsd egy botmixer segítségével.

A cukkinit szintén mosd, majd hámozd meg, és vágd apró kockákra. A citromlével és cukorral együtt tedd az egreshez és keverd össze. 1 éjszakát hagyd állni.

Másnap tedd egy nagyobb edénybe és folytonos kevergetés mellett forrald fel, és 8 percig hagyd gyöngyözve forrni. Végül mehet bele curacao. Zselépróba után mehet az üvegekbe (nagyjából 8 kis üveg lesz belőle).

Forrás: http://www.chefkoch.de/rezepte/2145271344699707/Stachelbeer-Zucchini-Marmelade.html

Legyen belőle smoothie

Mangó és egres smoothie

-125 ml tej

-10 dkg mangó

-5 dkg egres

-125 gramm joghurt

-cukor, csipet citromlé

Az egrest mosd és pucold meg, a mangót szabadítsd meg a héjától és vágd kis darabokra. Mixeld össze a gyümölcsöket a tejjel és a joghurttal, illetve a citromlével, majd némi cukorral ízesítsd. Nagyjából 2 adag finomság lesz belőle.

Forrás: http://www.chefkoch.de/rezepte/2804181432492802/Mango-Stachelbeer-Smoothie.html

Legyen belőle muffin!

Marcipános egres muffin

-12 dkg liszt (teljes kiőrlésű)

-14 dkg búzaliszt

-1 teáskanál vanília (vaníliás cukorral is helyettesíthető)

-14 dkg kandiscukor

-1 csomag sütőpor

-1 tojás

-80 gramm repceolaj

-30 dkg egres

-150 gramm tej

-10 dkg marcipánmassza

Egy edényben keverd össze a liszteket, sütőport, vaníliát, egy másik edényben verd fel a tojást, majd add hozzá a cukrot és a tejet. Ezt addig keverd, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ezután mehet bele az olaj. A marcipánmasszát kis darabokra vágjuk és szintén hozzákeverjük ehhez a masszához. Ezek után mehet bele a lisztes keverék. Ha szép, egyenletes tésztát kaptunk, belekeverjük a megmosott, akár félbe is vágott egrest. Ha megvan, a masszát a muffinformába öntjük.

180 ⁰C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig aranybarnára sütjük.

Forrás: chefkoch.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!