2015.06.05. 19:02:57 8243 262

Gyerekek a pókerasztalnál - Figyelj oda!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy fiatalkorú gyerekek körében végzett kutatás szerint a megkérdezettek körülbelül 43%-a játszott már szerencsejátékot. A felmérés szerint a különböző függőségek közül sokkal valószínűbb, hogy valamilyen szerencsejátékot űzzön a gyerek, mint az, hogy dohányozzon, drogozzon vagy igyon. Éppen ezért már nagyon korán el kell kezdeni a gyerekek felvilágosítását ezzel kapcsolatban.

Gyerek a pókerasztalnál | Fotó: Rusty Elliott - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerek a pókerasztalnál | Fotó: Rusty Elliott

A tények

Egy világ méretű kutatás szerint körülbelül 10 éves korban már számolni kell a szerencsejáték problémakörrel, mivel gyakorlatilag nap mint nap találkozhatnak ilyen filmekkel, képekkel és hírekkel a gyerekek. Ha mást nem is, de lottózót majdnem minden sarkon látnak. Gyakorta vonzó tevékenységnek és könnyű pénzszerzési módnak tűnik nekik a szerencsejátékozás.

Ráadásul a színes pókerzsetonok, a félkarú rablók és a rulett asztalok izgalmas dolognak tűnhetnek a gyerekek szemében. Jó móka nekik a közös lottózás és a sorsjegyek lekaparása. A kutatás szerint azok a gyerekek, akik azt állították, hogy a szüleik szerencsejátékoztak az elmúlt években, észrevehetően fogékonyabbak az ilyen fajta szórakozásra. Általában pókereznek, tipp-mixelnek vagy kaparós sorsjegyeket vásárolnak.

Figyeld a jeleket!

A következő dolgok árulkodóak lehetnek:

  • A gyermekednek van olyan barátja, akiről tudod, hogy szerencsejátékozik.
  • Megszállottként követi a különböző sportesemények végeredményét!
  • Gyakran van nála dobókocka, kártya vagy sorsjegy, esetleg lottó.
  • Úgy érzed, hogy titkolózik.
  • Tudomásodra jut, hogy pénzt kért kölcsön, esetleg hiányzik valamilyen értéktárgy vagy pénz a házból.

Miért olyan nagy probléma ez?

A gyerekek számára a szerencsejáték jó mókának tűnhet. A fiatalok azonban kevésbé tudják felmérni a kockázatot, az agy ezen része csak a kamaszkor legvégére fejlődik ki teljes mértékben. A szerencsejátékokat pusztán egy izgalmas tevékenységnek látják, és nem értékelik megfelelően az ezzel járó kockázatot, ami negatív következményekkel járhat. Nem is beszélve arról, hogy felnőtt korukban könnyebben válhatnak játékfüggővé.

Játékszenvedély? Vedd észre!

Forrás: gamesense.bclc.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...