2015.07.15. 14:50:17 9900 254

Gyerekek a konyhában? Klassz ötletek és receptek, hogy élvezzétek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár az úszásról, a csúszdázásról, a labdázásról, a homokozásról és a játszótérről szól a gyerkőcöknek. Azonban nem csak kint érezhetik jól magukat. Egyszerű édességeket az ő segítségükkel is elkészíthetsz, csak érdekessé kell tenned számukra a feladatot, és jó recepteket kell találnod. Segítünk!

Gyerekek a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek a konyhában

A konyhai dolgok nem mindig töltik el izgalommal a gyerekeket, de azért megtalálhatod a módját, hogy bevond a gyerekeket például az édességkészítésbe. Íme, néhány tipp:

1. Engedd nekik, hogy ők válasszák ki a receptet!

Hadd keresgéljenek az interneten, vagy a szakácskönyveidben, esetleg válassz ki 3-4 receptet, amelyek közül ők választhatják ki, hogy melyiket készítenék el szívesen.

2. Rövid recepteket válassz!

Jobb, ha a süti elkészítési ideje nem túl hosszú, mivel a gyerekek nem tudnak olyan sokáig egy dologra koncentrálni. Egy 30 perces recept első körben pont elég lesz (+sütési idő), de készülj fel rá, hogy a kicsikkel tovább tarthat az elkészítés. Az egyszerű receptek közül válogass, ebben a cikkben is találsz néhányat!

3. Készülj rá Te is!

Vásárolj színes konyhai eszközöket, habverőket, kiskanalakat, dekorációhoz színes cukrokat, muffin papírokat vagy éppen jégkrémformát. Az ilyen kellékekkel öröm a munka a gyerekeknek, olyan mintha a saját játékkonyhájuk kelne életre. Sőt, kis kötényeket és kuktasapkákat is kaphatnak. :)

4. Hadd hívják át a barátaikat!

A közös sütésből jó kis móka kerekedhet, ha néhány barátot is áthívhatnak. A sütésben az a jó, hogy mindenki a saját képességeinek megfelelő feladatot kaphat. A 4-5 évesek szeretik öntögetni, szórni, kevergetni a dolgokat, így számukra ideális feladat a liszt és a cukor öntögetése. A nagyobbak között akadhat, aki szereti a matekot, legyen ő a mérés felelőse. A dekorációt kapja az, aki a legjobban szeret rajzolgatni, de ebben a feladatban mindenki részt vehet, ha elég a sütemény mennyisége.

5. Készíts elő minden hozzávalót!

Legyen kéznél minden, ami kellhet a szalvétától a tojáson keresztül egészen a tepsiig. Ha kicsik a gyerekek, akkor érdemes előre kimérni a szükséges hozzávalókat, így csak bele kell önteniük majd ezeket a tálba.

Miért készítsetek édességet a gyerekekkel együtt?

Az otthon elkészített édességekkel nem kevés pénzt megspórolhatsz, ráadásul tisztában vagy a hozzávalókkal is, így pontosan tudod, hogy mit eszik a gyermeked. Az igazi előny azonban az együtt eltöltött minőségi idő, a móka és kacagás, ami hidd el, magától jön majd.

Receptek gyerekeknek

Kis majmok banánteje

Gyermekkoromban az egyik kedvencem volt a banántej, amit saját magam készítettem el. Ehhez nincs másra szükség, mint egy érett banánra, egy tálra, egy villára, egy csomag vaníliás cukorra és 2 dl hideg tejre.

Pucold meg a banánt, majd tedd a tányérba, és zúzd szét a villával, keverd össze a vaníliás cukorral, majd öntsd rá a tejet, és keverd össze jó alaposan. Töltsd pohárba és azonnal fogyasztható.

Csokis banán

Olvassz meg csokoládét vízgőz felett, mártsd bele az ujjnyi vastag szeletekre vágott banánt. Helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, majd tedd a hűtőbe megdermedni.

Tovább fokozhatod, ha a csokis banánt kókuszreszelékbe, cukorkába, csokiforgácsba vagy apróra vágott dióba, mogyoróba forgatod, mielőtt a hűtőbe kerül. Könnyebb a banánokat megfürdetni, ha előtte egy fogpiszkálóra tűzöd őket.

Gyümölcs-saslik

Vágj egyforma darabokra sárgadinnyét, almát, körtét, banánt, ananászt (vagy bármilyen elérhető gyümölcsöt, ami nem ereszt sok levet) és végy pár szép szem epret, valamint pillecukrot. Fűzd a gyümölcsöket egy hurkapálcikára tetszőleges sorrendben, és szúrj a végére egy pillecukrot. Önmagában is finom falat, de akár csokifondübe is mártogatható, illetve olvasztott csokival bevonhatod, és utána a hűtőben rádermesztheted a csokimázat.

Muffinok

A legegyszerűbb muffin recept is megteszi, a lényeg, hogy utána mindenki kidekorálhassa. Készíts színes cukormázat vízből, cukorból és ételszínezékből, adj a gyerekeknek különböző süteménydekoráló cukrokat, csokikat, pelyheket és hagyd, hadd bontakozzanak ki. Utána mindenki megeheti a sajátját, de egymásnak is készíthetnek.

Akár ezt a sütés nélküli, fagyis muffint is elkészíthetitek: recept itt

Jégkásák, jégkrémek, fagylaltok, froyo

Gyümölcslevekből, szörpökből, lekvárból, friss gyümölcsből és joghurból finom és egyszerű finomságokat készíthettek. Íme, egy-két receptötlet.

Ha gyerekekkel főzöl, mindig ügyelj a biztonságra, és előzd meg a háztartási baleseteket.

Forrás: worldkitchen.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...