2016.07.03. 08:00:43 12337 275

Grill az esőben – Tippek, amiket érdemes megfogadni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jó idő hozza magával a kerti és grillpartikat, szinte alig van kert, udvar, nyaraló, ahonnan ne a parázsló szén, a sülő húsok, vagy az ínycsiklandozó saláták illata szálldogálna kifelé. Ám mi van, ha a hetekig tervezett összejövetelt félbeszakítaná egy gyorsan jövő zápor? Semmi! Mert aki grillezni akar, az grillezni is fog.

Grillezés az esőben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillezés az esőben

Holmi eső, futó zápor nem állhat az ínycsiklandozó húsok útjába. Csak néhány tanácsot kell megfogadnunk, hogy az a pár csepp csapadék ne mossa el az ebédünket, vacsoránkat.

Ha esőben grilleznél

  • Nagyon fontos, hogy semmi esetre se menj a gázas vagy faszenes grillel zárt helyre. A bent összegyűlő füst komoly gondokat okozhat a helyiségben tartózkodóknak. Ha itt az eső, inkább keresd annak megoldását, hogy játszhatnád ki az égi „áldást”.

  • Ugyan ez nem csak esős időben fontos, mindenképpen figyelj oda a jó minőségű szénre. Fontos, hogy mindenféle szennyeződéstől mentes legyen, hogy ne a szén miatt rontsuk el az amúgy finom falatokat.

  • A legjobb, ha fedett terasszal, vagy a ház falához rögzített óriási napernyővel bírsz, mert itt a hosszabb eső kivédésére is van lehetőséged. Jól jöhetnek ilyenkor a fedett grillek. Ha azonban híján vagyunk mind a tetővel rendelkező terasznak, illetve grillnek, futó zápor idején egy óriási napernyő védelmet biztosít mind a sütőnek, az ott sülő húsnak, illetve a hős szakácsnak is.

  • Ha jó előre szeretnél felkészülni a változatos időjárásra, de fedett terasszal nem rendelkezel, szerezz be egy pavilont és húzd a grill fölé. A legjobb, ha az oldalai lezárhatóak, mert ilyenkor a szél esetén is véd, és még kellemes meleg is lesz odabent. Arra azonban ügyelj, hogy minimum egy oldala szabadon maradjon, hogy a füst ki tudjon szállni.

-Ha az eső ugyan nem esik, de az idő borult, a dekorációval sokat dobhatsz a hangulaton! Világos és vidám színek, napsugárra hajazó fények, vicces, kedves asztali dekoráció. És mi történik akkor, ha az időjárás annyira sem kegyes hozzánk, hogy azt megengedje, hogy a szakácson kívül más is a teraszon tartózkodjon. Nos, ha lehet, ilyenkor varázsolj a nappalidba egy kis strandhangulatod: teríts ki egy két gyékényt, plédet, húzz fel néhány napernyőt, ha van, napágyak is kerülhetnek a fotelek helyére.:-

  • Nem azt mondjuk, hogy kezdjetek el forralt borozni a nyár közepén, de azért jó, ha felkészülsz melegen (is) fogyasztható italokkal. Ha a teraszon kívül hirtelen az ősz tombol a tavasz, nyár helyett, a hideg sör nem biztos, hogy jól esik.

  • Ha túl hidegre fordulna az idő, és a grill nem biztosítana elég meleget, egy hősugárzó jó szolgálatot tehet, akár a teraszon, akár a pavilonban. Csak az előírt biztonsági szabályokra ügyelj!

Forrás: ratgeberzentrale.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...