2016.01.20. 13:45:04 8813 220

Gőz plusz só plusz méz egyenlő puha bőr!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem kell eltöltened egy hosszú hétvégét a wellnessekben található gőzkabinokban ahhoz, hogy pihe-puha bőrre tegyél szert. Az ott alkalmazott praktikákat otthon is bevetheted, amikor csak akarod! Most egy eredetileg gőzkabinra tervezett szeánsz otthoni változatát ismertetjük veled. Reméljük, hogy készen állsz a megújulásra!

Bőrradírozás, pihenés a kádban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bőrradírozás, pihenés a kádban

Téli bőrápolás

A következő kezelés serkenti a vérkeringést, eltávolítja az elhalt hámsejteket és hidratálja is a bőrt, ráadásul remekül oldja a stresszt. Ja, és nekünk bevált! Legszívesebben minden héten kényeztetnénk magunkat egy ilyen szeánsz alkalmával, de minimum 45 percet nem árt rászánni, az pedig nem mindig adatik meg. :)

Mire lesz szükséged?

  • Egy általad kedvelt illóolajra (pl.: levendula – remekül oldja a stresszt, -nyugtat)
  • Egy párologtatóra és gyertyára (az illóolajhoz)
  • Egy csésze közepes szemcséjű tengeri vagy himalájai sóra (a bőrradírozáshoz, vérkeringés serkentéshez)
  • Egy csésze langyos mézre (a hidratáláshoz, bőrmegújításhoz) egy puha törölköző

Sós radírozás, mézes pakolás

Először is készíts be mindent a fürdőszobába, gyújtsd meg a gyertyát a párologtatóban és cseppents illóolajat a kis tartályba. Zuhanyozz hosszasan jó meleg vízzel (vagy akár fürödhetsz is), és ne félj attól, hogy bepárásíts a fürdőszobában! Ha már kellőképpen átmelegedtél, és van némi gőz, zárd el a zuhanyt és dörzsöld át az egész tested a tengeri sóval. Öblítsd le magadról a sót meleg vízzel, majd válts hideg vízre (ha nem vagy ennyire bátor, akkor legalább langyosra), majd ismét zuhanyozz le forró vízzel. Reméljük, hogy ismét keletkezett elég pára a fürdőszobában. (Előnyben vannak a zuhanyfülkés vagy pici fürdők.) :)

Most kend be a teljes testet a langyos mézzel, és tölts el 5-10 percet a gőzben. Ha úgy gondolod, hogy nehezedre esne így ücsörögni vagy álldogálni a fürdőszobában a kádban vagy a kád szélén, készíts be magadnak zenét vagy egy könyvet erre az időszakra. Amikor letelt az idő, mosd le magadról a mézet olyan meleg vízzel, amilyen meleggel csak bírod, majd válts ismét hidegre (langyosra), és végül meleg vízzel fejezd be a zuhanyzást. Puha törölközővel, finoman nyomó (nem dörzsölő) mozdulatokkal szárítsd meg magad.

A radírozást és a pakolást az arcodra is alkalmazhatod, de vigyázz, mert a só durva lehet az érzékeny bőrnek. Ha kényes az arcbőröd, akkor ezt inkább hagyd ki!

Na milyen volt? :)

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...