2014.09.22. 08:00:00 5238 26

Frissítsd iPhone-od!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy évről-évre megvegyék a legújabb Apple termékeket. Vagy mert még köt a két éves hűségnyilatkozat, vagy pedig egyszerűen nem jut rá. Pedig a bevezetett számtalan újítás gyakran hasznos lenne. Szerencsére legalább az iOS frissíthető, tegyük is meg!

(Kép: 123rf / bloomu0a) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com (Kép: 123rf / bloomu0a)

Kompatibilis eszközök listája:

Telefonok:

  • iPhone 4S
  • iPhone 5
  • iPhone 5C
  • iPhone 5S
  • Természetesen az iPhone 6 és 6 Plus

Tabletek:

  • iPad 2
  • iPad 3. és természetesen a 4. generáció
  • iPad Air
  • iPad mini
  • iPad mini Retina kijelzős

Frissítés előtt

Két dolgot mindenképpen végezzünk el: készítsünk teljes mentést készülékünkről (fotók, beállítások, névjegyzék mindenképpen), és ami nem szükséges, töröljük, hogy legyen elég hely a frissítés számára.

Mivel viszonylag új rendszerről van szó, ezért számítsunk arra, hogy az Apple szerverei terheltek lesznek, sajnos rá kell szánni az időt. Az alábbiakban 2 eljárást mutatunk be.

1. Közvetlenül a készülék frissítése

Ha van Wi-Fi hálózatunk, frissíthetjük a telefont számítógép és iTunes nélkül. Ennek eléréséhez használjuk az alábbi menüpontot:

  • Beállítások>Általános>Szoftverfrissítés (Settings>General>Softver Update)

Itt az alsó, Letölt és telepít gombbal megkezdhetjük a letöltést, a feltételek elfogasa után. Kb. 1 GB-nyi adatot tölt le a készülék, viszont a frissítéshez jóval több, akár 5GB-nyi üres hellyel kell rendelkeznünk!

Letöltés befejezésekor a válasszuk a Telepítés opciót. Annak befejezésekor a készülék újraindul, és meg kell adnunk a kezdeti beállításokat, akár új készülék vásárlásakor.

2. iTunes használatával

Számítógép használata nem csak akkor javasolt, ha nincs otthoni Wi-Fi hálózatunk, hanem mert esetenként gyorsabb is lehet a rendszer frissítése, valamint a mentést is elvégezhetjük.

Csatlakoztassuk a készüléket a számítógéphez, indítsuk el az iTunes-t (ha magától nem indult volna el), majd a

  • Frissítések ellenőrzése (Check for Updates)

menüpont választásával kezdjük el a folyamatot. Választhatjuk (a Csak letöltés bepipálásával) azt az opciót is, hogy a készülék nem telepíti azonnal a frissítést, azt később is elvégezhetjük, amikor rövidebb időre nélkülözni tudjuk a telefonunkat.

A teljes letöltés és telepítés közel 1 órányi időt vehet igénybe még így is. A frissítés befejezésekor a készülék újraindul, majd ugyanúgy meg kell adnunk a kezdeti beállításokat.

Forrás: cnet.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Telefon- és internetfüggőség – A technológián innen és túl

Egy tavalyi felmérés szerint a világ lakosságának több mint 60 százaléka rendelkezik már internet-hozzáféréssel, és nagyjából 6 milliárd ember birtokol okostelefont. A technológia radikális módon átrendezte az életünket, és temérdek előnnyel jár, ha újabb, a mindennapjainkat megkönnyítő innovációkkal örvendeztetnek meg bennünket. Azonban a technológia kínálta számos előny mellett nem árt, ha azzal is szembenézünk, hogy mennyire sebezhetővé is formálhat bennünket.

Mit jelent ma műveltnek lenni?

Nem könnyű a műveltségről beszélni egy olyan világ berendezkedésben, melyben manapság élünk. A technológia radikálisan megváltoztatta az életünket, az internetnek köszönhetően Földünk „faluvá” zsugorodott. Joggal merül fel a kérdés, hogy a klasszikus tanulási-tanítási modellek felvérteznek-e bennünket olyan képességekkel, amelyek segítenek az újszerű térben kellőképpen helytállni?

A mobiltelefon után jön az okos karkötő?

A keresztben vagy hosszában összecsukható mobiltelefonok, igaz, hogy nyomógombok nélkül, ismét reneszánszukat élik. Azonban egyre többen hagyatkoznak a mobiltelefonokkal összehangolható okosórákra, így felmerül a kérdés, milyen és mekkora készülék lenne az ideális? A nagy, nehezen kezelhető és kényelmetlenül hordozható mobiltelefonok kora talán lassacskán lejár és a praktikusabb méretű készülékek felé tolódik a piac.