2015.02.19. 14:18:46 14810 402

Friss, ropogós kenyér összesen 35 perc alatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Először kétkedni fogsz, de miután kipróbáltad, imádni fogod ezt a receptet, így érdemes jól megőrizned. Főleg, akkor fogod értékelni, amikor rádöbbensz, hogy nincs otthon kenyér, és már a bolt is bezárt. No, ezekre az alkalmakra jó, ha van egy ilyen aduász a kezedben, mint ez a gyors kenyér recept.

Fehér kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehér kenyér

Gyors kenyér recept szódabikarbónával

A mennyiségeket kétféle módon fogom megadni, egyszer dekában, másodszor pedig a kefir poharával mérve azoknak, akiknek nincs kedvük mérlegezni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt (5 enyhén púpozott pohár liszt)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 pohár kefir vagy natúr joghurt (150 g-os)
  • 2 dl víz (1 pohár víz)

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényleg csak nagyjából.

A lényeg, hogy egy lágy tésztát kapjunk, amit végül nagyjából kerekre igazgatunk és egyszerűen beleemeljük egy sütőpapírral kibélelt jénaiba. Most jön a kozmetikázás: vizes kézzel a tetejét elsimogatjuk, hogy picit simább legyen, majd késsel bevágjuk keresztalakban.

Már mehet is a sütőbe, ahonnan bő harminc perc múlva illatozó, aranyszínre sült formában emelhetjük ki és tehetjük az asztalra legnagyobb örömünkre.

Szerző: Rupáner-Gallé Margó Forrás: xmagazin.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...