2014.12.15. 18:30:01 6901 39

Főzd ki a karácsony illatait!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még mindig nem vagy karácsonyi hangulatban? Az illatok nagyon sokat segíthetnek abban, hogy legalább ideiglenesen ünnepi kedved legyen. Tudniillik a kellemes illatok, amelyekhez pozitív emlékképeket társítunk, jó érzéssel töltenek el minket, míg amelyekhez negatív élményeink fűződnek, azoktól az illatoktól valószínűleg életünk végéig irtózni fogunk.

Karácsonyi illat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi illat

A karácsonyi illatok a legtöbb emberben kellemes hangulatot idéznek elő, amit az ünnepekhez kötünk, így te is könnyen áthangolhatod magad a hétköznapokról a pihenőnapokra az orrod segítségével.

1. Főzz fenyőágat!

Átütő, friss fenyőillatra vágysz, mert neked ez jelenti a karácsonyt? Szerezz egy-két illatos fenyőágat, egész fahéj rudat, és tedd fel kis lángon főni egy pici olaj és annyi víz társaságában, amennyi ellepi.

2. Nemcsak forralt borhoz vagy almakompóthoz

Az alma, a fahéj és a citrom remek párosítást alkot akkor is, ha csak illatosítani szeretnél. Tedd a gáztűzhelyre egy fazék vízben és párologtasd kis lángon. Ha mégis alkoholos italt főznél - kizárólag illatosítás céljából ;) - , akkor remek forralt bor receptekkel szolgálhatunk.

3. Csinálj potpourrit házilag!

Fogj egy öblös tálat és gyűjts bele mindenféle finom illatot: fahéjrúd, szerecsendió, szegfűszeg, szárított narancs, citrom, lime. Kevésbé intenzív az illata, mint az előbbi főzött keveréknek, de akár több hétig is kitart, ráadásul dekorációként is használhatod, sőt egy szép tálban akár ajándékba is adhatod!

4. Fűzz illatos girlandot!

Ez ajtódísznek vagy dekorációnak is használhatod az ablakban. Fahéj, csillagánizs, szárított narancs vagy akár almaszeletek is alkalmasak lehetnek arra, hogy egy madzaggal vagy arany színű fonállal összekösd, illetve felfűzd őket. Szintén jó kézzel készült ajándék lehet!

5. Süss mézeskalácsot!

A mézeskalácsnál karácsonyibb illatot el sem tudunk képzelni. Sütés után egy ideig még biztosan illatozni fog a konyha, de használhatod a már elkészült mézeskalácsokat illatos dekorációnak is. Fűzz bele tűvel fonalat és könnyedén fellógathatod a lakás különböző részein, esetleg a karácsonyfára. Van ehhez egy mézeskalács receptünk, ami egyébként rendkívül finom is.

6. Ha gyors megoldásra vágysz

Ha ennél gyorsabb megoldást szeretnél, akkor még mindig ott vannak a különböző illóolajok és illatosított gyertyák. Válassz egyet a kedvenc emlékedhez! :)

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...