2015.04.11. 12:00:00 9465 255

Főtt vagy nyers? – A nagy „tojástrükk”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Könnyű feladat, csak fel kell törni - gondolhatnánk. De ha nem akarjuk? És vajon miért is keveredne össze a nyers és a főtt tojás? Az okokat ne keressük, de egy konyhában sok minden megtörténhet. Ha Te is jártál már így, egy apró trükk segítségével könnyedén megfejtheted, melyik tojásból lehet még rántotta.

Főtt tojás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főtt tojás

Házi praktika a tojásfőzéshez

Végy egy tojást, pörgesd meg és láss csodát! Akár ez is lehetne a videóban szereplő recept rövid leírása. A trükk így történik: ha tudni szeretnéd, melyik a főtt és a nyers tojás, csak pörgesd meg őket a videón látható módon. A nyers változat lassan „próbál” forogni, a főtt változat viszont pörög, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nagy egymásra találások a filmvásznon! – 4+1 film a romantika jegyében

Hol van már a bohókás április elseje, a kikelet, a mindig vidám húsvéti nyuszi? Elmúltak, elteltek, a tapsifüles pedig elugrált, hogy legyen ideje felkészülni a következő évre. Nekünk pedig maradt a tavasz, a virágillat, a madárcsicsergés, a pillangók a gyomrunkban és persze, a romantikus filmek.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.