2014.12.05. 16:30:06 13300 33

Fotóktól lesz trendi a fal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogyan varázsolod otthonossá a lakásod egyszerűen? Képeket raksz az üres falakra. Milyen képektől lesz a leghangulatosabb egy szoba? Természetesen a családi fotóktól! Ha már nem fér el több képkeret a polcokon, akkor csapj le a falakra! Ma trendinek számít a lakberendezésben, ha egy-egy önálló kép helyett egy tucat fotóval díszíted a falakat. A lényeg az összhatás.

Családi fotók elrendezése | Fotó: decoist.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi fotók elrendezése | Fotó: decoist.com

Íme néhány ötlet, hogyan helyezd el a családi fotókat a falakon!

Alapos tervezést igényel egy-egy ilyen fal összeállítása, de megéri a vesződséget. Attól lesz igazán ízléses, ha megtalálod a közös nevezőt az akár egymástól eltérő színű, formájú és stílusú képkeretek valamint a nappalid között. Nem kell egy bizonyos színhez vagy formához ragaszkodni, nyugodtan kísérletezz!

Mielőtt azonban feleslegesen kilyuggatnád a falat, rajzold le, hogy mit szeretnél látni! Legyen egy terved! Utána indulhat a vadászat, hiszen a megfelelő képkeretek beszerzése és a fotók kiválasztása egy kis utánajárást igényelhet.

Vigyázz, nehogy azon kapd magad, hogy a lakásban minden üres felületet fotókkal akarsz borítani - pusztán szórakozásból -, hiszen egy-egy ilyen fal elkészítése igazán izgalmas és szép feladat! :)

Egy két alap tipp:

  • A csak fekete vagy csak fehér képkeretek jól mutatnak egy visszafogottabb stílusú nappaliban, viszont ekkor is játszhatsz a keretek méretével és formájával.
  • A színes keretek jól illenek a gyerekszobába vagy egy játékosabb stílusú lakásba. Kombinálj bátran!
  • Jó ötlet lehet két színt használni, az élénkebbet tartogasd a különleges alkalmak megjelenítésére!
  • Nyugodtan vegyítsd a színes és a fekete-fehér fotókat, de csinos lehet egy csak fekete-fehér fal is!
Többet egyszerre | Fotó: sylowi.pl via PinterestTöbbet egyszerre | Fotó: sylowi.pl via Pinterest

Akár órát is készíthetsz a családi fotókból

Remek lakberendezési ötlet, amihez egy önálló óraszerkezet kell és a fotók.

Fotókból óra | Fotó: etsy.com via PinterestFotókból óra | Fotó: etsy.com via Pinterest

Egyszerű mégis nagyszerű ötlet

Egy köteg madzaggal, szeggel, csipeszekkel és a fényképekkel könnyedén megvalósíthatod ezt a falat. Nagy előnye, hogy a fotók egyszerűen cserélhetők és bővíthetők, ha sok fényképed van, ezt bizonyára értékelni fogod! Ráadásul ez egy kifejezetten olcsó megoldás.

Fotók egyszerűen | Fotó: mogujie.com via PinterestFotók egyszerűen | Fotó: mogujie.com via Pinterest

Forrás: decoist.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!