2015.08.10. 09:54:54 7220 206

Folytatódik a száraz, meleg idő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban is folytatódik a hőség, többfelé 40 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. A hét második felében várható csak csapadék, a hétvégén akár heves zivatarok is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Kánikula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kánikula

Hétfőn az ország nagyobb részén hosszú időre kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21 fok között alakul, a magasabban fekvő helyeken, a vízpartokon és a nagyobb városok belsejében akár 22-23 fok is lehet, ugyanakkor a keleti, északkeleti országrészen helyenként 15 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet általában 33-37 fok között várható.

Kedden és szerdán is sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban általában 14-22 fok lehet. A maximumhőmérséklet kedden 33-37, szerdán 33-38 fok között valószínű.

Csütörtökön a sok napsütés mellett elvétve lehet egy-egy zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15-23, a legmagasabb hőmérséklet 35-38 fok között alakul.

Pénteken a Dunántúlon és a Dél-Alföldön többfelé valószínű zápor, zivatar, másutt csak helyenként lehet csapadék. A szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 16-24 fok várható. Napközben 33-38 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a legmelegebb.

Szombaton és vasárnap több órára kisüt a nap, de többfelé kell záporra, zivatarra számítani, néhol heves zivatar is kialakulhat. Emellett helyenként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 16-24, vasárnap 16-23 fok között alakul. Szombaton napközben 29-37, vasárnap 29-36 fokig melegszik a levegő, továbbra is északkeleten, keleten lesz a legmelegebb - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...