2015.08.10. 16:25:48 10459 303

Fogyókúrás ital lehet a vörösborból?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Este van, elfogyasztottuk a vacsorát, jól esne egy kis kényeztetés... Egy pohár jó minőségű vörösbor például egészen biztos, hogy kiváló választás. Segít levezetni a feszültséget és számtalan egészségügyi előnye mellé találtunk még egy indokot, amiért érdemes vörösbort fogyasztani!

Vörösbor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vörösbor

Egy új kutatás szerint egy pohár vörösbor segíthet a zsírégetésben, tehát a fogyókúra alatt sem kell lemondani eme élvezetről. Sőt, akár egy-két edzést is kiválthatsz vele. Mindez a rezveratol nevű vegyületnek köszönhető, ami a polifenolok közé tartozik. A tanulmány szerint ez az anyag éppen olyan hatással van az izmokra és a szívre, mint a mozgás.

A rezveratolnak ezenkívül gyulladáscsökkentő hatása is van, sőt csökkentheti a vércukorszintet is.

Az eddig dokumentált kutatások szerint az, aki naponta megiszik egy pohár jó vörösbort elkerülheti az időskori elbutulást, a rákot, a szívbetegségeket és lassíthatja az öregedés folyamatát is. Ám, itt tényleg a minőség a fontos és nem a mennyiség! Ráadásul nem ajánlható mindenkinek.

A jelenlegi kutatás vezetője Jason Dyck úgy véli, hogy a felfedezés, mely szerint a vörösborban található rezveratol hasonló hatásokkal van a szervezetre, mint a sportolás, segíthet a fogyókúrában azoknak, akik a túlsúly következtében nehezen mozognak.

Mielőtt azonban erre alapozod a fogyókúrát, tudnod kell, hogy a kísérleteket eddig csak patkányokon végezték el, embereken még nem.

A vörösboron kívül a kékszőlő, az áfonya és az étcsoki is jócskán tartalmaz a vegyületből, így nem fontos bor formájában magunkhoz venni azt. Fő a változatosság, és az egészséges, kiegyensúlyozott étrend!

Forrás: huffingtonpost.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...