2015.02.17. 08:53:29 35482 159

Fogyókúra tokától bokáig: így fogyj az arcodból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akadnak olyan szerencsések, akik ha fel is szednek pár kilót, az arcukon ez egyáltalán nem látszik. Így legalább az illúzió megvan, hogy rajtuk aztán sem a karácsony, sem a több hetes „henyélés” nem hagy nyomot. Ám bőven akadnak olyanok is, akiknél néhány plusz deka után is beindul a „hörcsögeffektus” és kikerekedik az arcuk. Ha Te is ide tartozol, nagy hasznát veszed majd a következő tippeknek.

Fogyókúra tokától bokáig - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogyókúra tokától bokáig

Viszlát toka, bye-bye „hörcsögarc”!

Habár célirányosan egy-egy testrészből, így az arcból is lehetetlenség fogyni, azért próbálkozni szabad. Azért ne ijedj meg, ha lesznek „mellékhatásai” ezeknek a kísérletezéseknek. A fogyókúra hatására például laposabb lehet a hasad, vagy vékonyabb a combod. Elviselhető, ugye?

1. Kezdj el mozogni, hogy tokától bokáig fogyhass!

Hiába hitted, hogy elkerülheted, bizony mozogni muszáj, pláne, ha kerek arcod és a testeden lévő zsírpárnácskák között egyenes arányosság van. Rengeteg mozgásfajtából válogathatsz most már. Ha (az elején még) szégyenlős vagy, válassz magadnak otthonra egy kedvedre való fitnesz videót. Ne csüggedj, ha az eredmény nem látszódik azonnal (legalábbis az arcodon), a profilod csak később reagál a sport okozta pozitív hatásokra.

2. Változtass az étrendeden!

Bizony, innen is muszáj lesz kiiktatni bizonyos dolgokat, mint a cukrok, zsírok, szénhidrátok. Válassz inkább gyümölcsöket, zöldségeket, fehérjét tartalmazó ételeket, illetve, olyanokat, amik felpörgetik az anyagcserédet. Húsok közül inkább a sovány húsokat, halakat preferáld. Fűszerezéshez a chili, gyömbér, rozmaring tökéletes választás lehet, hiszen ezek is gyorsító hatással vannak az anyagcserédre. Az eredmény lassan az arcodon is látható lesz majd.

3. „Víztelenítés” a puffadt arc ellen

Ha csak az arcod kerek, de amúgy a tested karcsú, lehetséges, hogy tested túl sok vizet köt meg. Ezért olyan élelmiszerek felelősek, mint a cukor, só, szénhidrátok. Próbáld meg ezeket kiiktatni az étrendedből (a cukrot mindenképp), de legalábbis csökkenteni a sót és a szénhidrátokat. Meglátod, rövid időn belül az arcod egyre kevésbé fog duzzadtnak látszódni. Ha súlyfelesleggel is küzdesz, ez kilókban (körülbelül 2 kilóban) is megnyilvánul majd.

4. Gyógyszeres kezelés

Megeshet, hogy csak bizonyos gyógyszerek segítenek a felesleges víz „kihajtásában”. Ha így van, feltétlenül konzultálj kezelőorvosoddal és csakis az ő felügyelete mellett alkalmazz bármilyen készítményt.

5. Nem klasszikus „tornagyakorlatok”

Frissítsd fel arcod vérkeringését egy kis masszázzsal: kopogtasd ujjaid az arcodon úgy, mint egy billentyűzeten. Ez egyébként jó módszer, hogy hidratáló krémed hatását tovább fokozd. Vagy „fújd” a szájüregedbe egyik oldalról a másikra a levegőt, mintha egy pingponglabdát forgatnál a szádban. Ismételd meg alkalmanként körülbelül tízszer.

Ha a tokától szeretnél megszabadulni

Ülj le egyenes háttal, támaszkodás nélkül. Válladat húzd hátra, a kulcscsontodon a bőr feszes legyen. Húzd széles mosolyra zárt ajkaidat, álladat nyújtsd előre és maradj így 5 percig. Aztán ereszd le a fejed, a nyakad tartsd feszesen és maradj így ugyancsak 5 percig. Ismételd meg hússzor hetente a gyakorlatot.

Alsó ajkaid „húzd rá” alsó fogsorodra. Emeld föl az álladat és az alsó állkapcsodat tologasd előre és hátra. Szintén hússzori ismétlés javasolt.

Kezedet támaszd az asztalra, álladat támaszd meg a hüvelykujjaddal és nyomj vele ellent az ujjadnak. 5 másodpercig tartsd így és tízszer ismételd.

Forrás: jolie.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...