2015.03.03. 16:15:18 8091 214

Fogyókúra – én így szeretlek! Te milyen típus vagy?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azaz Te milyen diétázó vagy? Ha ismered a személyiségedet, akkor könnyebb lesz megtalálni a neked való fogyókúrát. Nem vagyunk egyformák, a diéta betartása nem mindenkinek megy olyan könnyen, és a különböző fogyókúrás tervek nem feltétlenül ugyanolyan hatásosak mindenkinél.

Fogyókúra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogyókúra

Olvasd el a következő jellemzéseket, és találd meg a hozzád legközelebb álló fogyókúrát. Figyelem, lehet, hogy több típus is illik rád. Ez nem baj, csak valószínűleg még nehezebb lesz a fogyás, de egyáltalán nem lehetetlen!

Az első fogyókúrás típus: a társaság kereső

Szeretsz barátokhoz és szakértőkhöz fordulni fogyókúrás kérdéseiddel, sőt, a legjobb, ha a közeli barátaid közül valaki veled tart ezen az úton. A főiskolán biztos voltak tanulótársaid, barátok, akik elkísértek a bevásárló körútra, és valaki, akivel a szánalmas randevúk után feltöltődhettél. Életed kritikus pillanatait a barátaid és családtagjaid segítségével oldottad meg. Miért lenne ez másként a fogyókúrával?

Milyen a neked való fogyókúra?

Neked egy vagy akár több fogyókúrás partnerre van szükséged, akik átérzik a helyzeted, mivel már vagy végig csináltak egy hasonló tortúrát, vagy veled együtt próbálkozhatnak. Ha nincsen olyan barátod, akivel rendszeresen tudnál találkozni és megosztani a fogyókúra gyötrelmeit, akkor keress egy szervezett fogyókúrás csoportot. Valószínűleg heti rendszerességgel találkoztok és ellátnak mindenféle tanáccsal. Ezenkívül csatlakozhatsz egy aerobik , egy Zumba vagy Pilates órához is, ahol megismerkedhetsz a többi csoporttaggal. Jó kikapcsolódás lesz. Egy személyi edző még speciálisabb, személyre szabott tanácsokkal is elláthat.

A legjobb, ha legalább 3-4 fős csoportokban veselkedsz neki a fogyókúrának, így mindig lesz valaki, aki elkísér a fitneszterembe és bevásárol veled, sőt akár együtt is elkészíthetitek a fogyókúrás ételeket.

Ha nehezedre esik egy saját menüsor kidolgozása, akkor válasz egy olyan diétát, ami mintaétrendet és bevásárló listát is tartalmaz legalább 14 napra.

A második fogyókúrás típus: a sorozat nassoló

Egy háztartásbeli anyuka, egy irodai dolgozó, egy folyton úton lévő kereskedő - mi a közös bennük? Azért kell néhány kilót leadniuk, mert szeretnek nassolni. A csokoládé, a túró rudi, a mogyoró, a keksz és a cukros gabona pelyhek egyszerűen hozzád tartoznak és kész. Nem nagyon van időd leülni és rendesen étkezni.

Milyen a neked való fogyókúra?

A nassoló hajlamos megszokásból enni olyankor is, amikor nem is igazán éhes. Például film közben, vagy út közben. Ráadásul ilyenkor azt eszik, ami könnyen elérhető. Ezek természetesen nem a legegészségesebb ételek, többnyire péksütemény, keksz, csoki stb. Mi a megoldás számukra?

Pakold tele a szekrényed és a táskád egészséges nassolni valókkal és legyen nálad rágógumi, vagy cukormentes mentolos cukorka, ami eltörli a nassolás körül forgó gondolataidat. Mindig legyen a közeledben víz vagy cukrozatlan tea, amivel szintén helyettesítheted a nasikat, ráadásul még hidratálsz is! Soha ne vigyél magaddal egy egész zacskó chipset, pop cornt vagy mogyorót, mivel könnyen elveszíted a kontrollt és nem fogod tudni, hogy hol a határ.

A harmadik fogyókúrás típus: A szabad lelkű

Vagy hívjuk inkább szabadelvűnek? Csak azért nem fogsz light ételeket enni, mert valaki azt mondta, abban kevesebb a kalória. Van annál jobb dolgod is, minthogy kalóriákat számolgass, vagy az ételek szénhidrát- és zsírtartalmát ellenőrizd. Túlságosan lázadó lelkületű vagy ahhoz, hogy táblázatokat kövess az ételről. A munkát és a családot egyaránt komolyan veszed, de az olyan hétköznapi dolgokkal, mint például az étel, nem akarsz többet foglalkozni, mint ameddig megeszed, amit eléd raknak. A te fogyókúrádnak egyszerűnek és természetesnek kell lennie, amit könnyű követni és bármikor meg lehet változtatni. Csupán pár szabályt fogsz követni.

Milyen a neked való diéta?

Nos, a szabad lelkű emberek nem akarnak nagyon keményen diétázni, s nem fogja érdekelni őket egy olyan fogyókúrás recept, ami az étrendjük teljes átalakítását vonná magával. Nem fog nemet mondani a „bűnös” élvezetekre sem, és inkább csak apróbb változtatásokra lesz hajlandó. Ha nagyon megéhezik, hajlamos lehet hirtelen túlenni magát. A fogyókúra szabad lelkű megközelítése tehát nem lehet radikális.

Ha ilyen típus vagy, egyél lassabban, megfontoltabban, rágd meg jobban a falatot. Próbáld meghatározni az éhségérzeted szintjét minden étkezés előtt és közben is, és ne engedd hogy túlságosan éhes legyél. Inkább egyél többször keveset, ne legyenek tiltott ételek, de az adagokra és a változatosságra figyelj oda!

A negyedik fogyókúrás típus: a sütihóhér

Imádod az édes ízt, a csokit, a sütiket, és szerencsétlenségedre ezt mindenki tudja rólad, így gyakran kapsz csokit ajándékba. Ha ilyen típus vagy, nem fogsz tudni nemet mondani az édességekre. Ha ráadásul még láncnassoló is vagy, akkor nagy a baj.

Milyen a neked való diéta?

A kényeztető desszertjeidet jobban meg kell válogatnod. Írj egy listát azokról, amiket a legjobban szeretsz, és ahelyett, hogy bármilyen kalóriabombát magadba tömnél, tervezd el, hogy mikor és mennyit fogsz fogyasztani a kedvenceidből. Időzítsd a délelőtti vagy kora délutáni órákra a nassolást, egyszerre csak egy adagot vegyél!

Élvezd ki az ízeket, minden falatot lassan fogyassz el, add meg a módját, de tényleg ügyelj a mennyiségre. Ha van olyan étel, aminek nem tudsz ellenállni, ha a közeledben van, akkor egyszerűen ne legyen otthon belőle. Hamarosan itt az eper szezon és jön a többi nyári gyümölcs, pótold az egyszerű cukrokat valami táplálóbbal!

Az ötödik fogyókúrás típus: a figyelem megosztó

Mivel nagyon elfoglalt, ezért általában több dolgot csinál egyszerre. Így van ez az evéssel is, hiszen spórolni akar az idővel. Munka közben reggelizik és ebédel, a vacsorát pedig a tévé előtt költi el. Esélye sincs arra, hogy az adagokra figyeljen, nemcsoda ha előbb-utóbb a gömbölyödő dereka tűnik csak fel neki. Az evés, bár nem veszi igénybe teljes mértékig az agyi kapacitásainkat, azért mégiscsak egy olyan dolog, ami teljes figyelmet érdemel - bármilyen furcsa is.

Milyen a neked való fogyókúra?

A legjobb fogyókúrás tanács számodra a következő: lassíts! Készítsd elő az ételeket és a nassolni valókat is. Gondolkodj kicsiben, mini étkezésekben. Fél szendvics, egy kisebb alma, egy kis szőlő, egy kisebb banán, egy marék répa, leves, főzelék, vagy bármi, amit viszonylag gyorsan meg tudsz enni. Ne fogyassz chipest, ropit, kekszeket és kerüld a gyorskaját.

Ha sokat vagy úton és úgy érzed, hogy lehetetlen kikerülni, hogy néha napján egy gyorsétteremben ebédelj, akkor köss magaddal egy egyezséget. Ehetsz hamburgert, de nem vezetés közben. Állj meg a parkolóban és fogyaszd el ott! Lehet, ez lesz az a pillanat, amikor rájössz, hogy nem is szereted az ízét...

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...