2016.11.05. 08:34:14 13948 351

Foglald „köretbe”! – Recept a kelkáposztafőzeléken és a frankfurti levesen túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha meghallom, hogy kelkáposztafőzelék, ha tehetném, hanyatt-homlok menekülnék az adott helyszínről. Aztán egy finom, virsliben gazdag frankfurti levest kanalazva rájövök, hogy a kelkáposzta nem is olyan rossz dolog. Talán a lenti recept még inkább meggyőz majd arról, hogy ez tényleg így van.

Kelkáposzta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kelkáposzta

Ami biztos, hogy főételként a kelkáposzta már mindenkinek „megvolt”, de köretként sem utolsó ez a roppanós, leveles zöldség. Azt nem hiszem, hogy a főzelékkel megbarátkozom, de a következő finomságot biztos kipróbálom.

Sütve is jó

Sült kelkáposzta

Hozzávalók 2 főre:

  • egy negyed, kb. 40 dkg-nyi kelkáposzta

  • 6 evőkanál zsemlemorzsa

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 csipet erős paprika

  • 1,5 evőkanál lágy vaj

  • citromlé

Így készítsd el:

A sütőt melegítsd 200 ⁰C-ra, a hőlégkeverést mellőzd! A negyed kelkáposztát vágd 2 hasábra, és folyó víz alatt alaposan mosd meg, a levelei között is. Hagyd jól megszáradni. A káposztát tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg az olívaolajjal és sózd ízlés szerint. Ezután ugorhat is az előmelegített sütőbe, valahova a középső szintre, körülbelül negyed órára. A zsemlemorzsát a pirospaprikával és a sóval keverd össze, majd tett hozzá a vajat és keverd krémessé az összetevőket. Ez a massza aztán mehet a kelkáposztára, és az egész további 10 percre újra a sütőbe. Egy kis citromlével is meglocsolhatjuk. Ez a ropogós, fűszeres finomság főként sült csirke mellett állja meg a helyét.

Forrás: essen-und-trinken.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.