2014.04.27. 20:08:44 4134 22

Fizet Kanye West az Omegának
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre kifizetik a Gyöngyhajú lány jogdíját az Omegának, amely már majdnem egy éve lógott a levegőben. A dalrészletért nem lehet tudni, hogy pontosan mennyit fizet az Universal a Hungaroton kiadónak és az együttesnek, de egyes becslések szerint akár 10 millió forintra is rúghat az összeg. Valódi örökzöld slágert írt Kóbor és csapata, cikkünk végén Te is újra meghallgathatod az eredeti és a feldolgozott verziót is.

Tavaly májusban az Omega tagjai a rajongóktól értesültek arról, hogy a Gyöngyhajú lány című számuk refrénje szerepel Kanye West új dalában.

Az amerikai énekes albuma tavaly június 18-án került boltokba, de a lemezt forgalmazó Universal Music a magyar sláger ügyében nem tett lépéseket – írta a Blikk. Ezek után a hangfelvétel jogtulajdonosa, a Hungaroton, közvetítő segítségét kérte.

„Szerencsénkre, az USA-beli partnerünk, a Naxos el tudott járni a vitás kérdés rendezésében, és olyan összegben sikerült megállapodni, mely az esetleges peres úton való rendezés esetén a maximális, amerikai törvényeknek megfelelő juttatással hasonló nagyságrendű” – válaszolta a Blikknek Porkoláb Péter, a Hungaroton vezetője.

A teljes nagykereskedelmi bevétel 10-10 százalékát szokás erre szánni, méghozzá másodperc-arányosan. A külföldi jogdíjbevétel ügyintézéséért pedig 10 százalékos kezelési költséget számít fel a közvetítő. Ha mindent összevetünk, az jön ki, hogy az Omega 1969-es tagjai, továbbá a dal szerzői együttesen 10 millió forintot kaptak a Gyöngyhajú lányért.

Az eredeti Gyöngyhajú lány

Kanye West dalában 2 perc 46 másodpercnél

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...