2015.07.05. 08:30:20 11897 286

Finomságok a zöld bogyóból – Receptek cukorborsóval
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha cukorborsó, akkor biztos, hogy főzelék. Vagy leves. Esetleg rizibizi. Mondjuk, nálunk nyersen is nagy sláger. Isteni, ha tavasszal az első zsenge terméseket készítjük el valamilyen formában. Télen, a fagyasztóból elővarázsolva pedig a napsugarat idéző íze miatt imádjuk.

Cukorborsó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cukorborsó

Lépjünk kicsit túl a rizibizin, főzeléken és készítsünk a cukorborsóból valami mást is. Ha olyan fajtát választunk, melynek héja is felhasználható, és épp akad otthon némi maradék tésztaféle, akkor a következő felhasználási mód remek választás lehet:

Parmezános-cukorborsós tészta

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • tészta (mennyiség ízlés szerint)

  • 25 dkg cukorborsó (héjas)

  • 12,5 dl főzőkrém (7 %-os)

  • 1 evőkanál parmezán

  • 1 tojás

  • Só, bors, apróra vágott petrezselyem

A tésztát megpároljuk. Ezalatt a cukorborsót megfőzzük, félbevágjuk, az utolsó percben az majdnem megfőtt tésztához adjuk. Ha a tészta kész, a cukorborsóval együtt leszűrjük. A tojást a főzőkrémmel, sóval, borssal összekeverjük. A tésztát és a cukorborsót visszaöntjük az edénybe és hozzáadjuk az előző keveréket és keverés mellett addig melegítjük, míg a krém egy kicsit meg nem szilárdul. E tetejére mehet a parmezán és a petrezselyem és már tálalhatjuk is.

Forrás: chefkoch.de

Ha nem akarsz elszakadni a levesektől, íme egy kis különlegesség:

Spenótos-borsós krémleves

Ami kell hozzá:

  • 1 liter marhaleves alaplé

  • ¼ evőkanál liszt

  • 3 dkg vaj

  • 20 dkg cukorborsó

  • 20 dkg spenót, felaprítva

  • 1,25 dl tejszín

  • Só, fehérbors

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és alaposan, kicsit pirítjuk. Fontos, hogy maradjon világos a rántás. Óvatosan felengedjük a húslevessel, szép fokozatosan adjuk hozzá a lét. Kb. 5 percig forraljuk. A spenótot hozzáadjuk, 10 percig főzzük, majd jön hozzá a borsó, mellyel újabb 20 percig forraljuk. Az egészet botmixerrel pürésítjük és sóval borssal ízesítjük.

Forrás: chefkoch.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.