2015.08.01. 14:00:40 9231 285

Finom gyümölcsök, hófehér fogak – Természetes módszerek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Irigykedve figyeljük a sztárok vakítóan fehér fogait, tökéletes mosolyát. Valószínűleg nem kis munka és megannyi fogorvosi beavatkozás áll ezek mögött, dehát a szépségért meg kell szenvedni. Azonban vannak kevésbé fájdalmas és pénztárcakímélőbb módszerek fogaid fehérítésére.

Citrom és eper a fehér fogakért - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citrom és eper a fehér fogakért

Érdemes kicsit tudatosabban válogatni a gyümölcsök között, ha Te is a vakító fogsorra hajtasz.

Minden nap egy alma…

… még a fogaidnak is jót tesz!:-) Persze, a mondás az eredeti befejezéssel továbbra is megállja a helyét. De jó tudni, hogy az almában található savak fehérítő hatással bírnak, már ami a fogainkat illeti. Rágcsálj el egy zöld almát kávé, tea, vagy vörösbor után és elkerülheted az elszíneződést.

Újra a citrom

A citrom sokoldalúságát már mi is többször taglaltuk: reggel vízzel fogyasztva frissít, de lúgosíthatunk is vele. És még fogaid fehérségét is képes megőrizni. Öblítsd át a szádat egy evőkanál frissen facsart citromlével, majd kortyolj egy kis vizet utána és élvezd vakító fogsorod. Vagy keverj egy kis citromlét és némi sót a fogkrémedhez. A hatás garantált.

Egy kis eper? Jöhet!

Na, ez tipikusan annak az esete, amikor a nagyon is kellemeset összekötjük a felettébb hasznossal. Az eper finom íze mellett felveszi a harcot az elszíneződések ellen. Ha egy edénybe összekeversz sütőport és epret, majd ezt a pasztát az ujjaiddal a fogaidra dörzsölöd, majd vízzel leöblíted, tovább fokozhatod a hatást.

Azért nem árt az óvatosság!

Nem is hitted volna, hogy a gyümölcsös pultok kínálatában is akad olyan finomság, mellyel nemcsak egészségedért, hanem fogaid ragyogó fehérségéért is tehetsz. Mielőtt azonban nagybevásárlást tartasz a legközelebbi piacon, jó, ha tudod, hogy ezek a módszerek nem alkalmazhatóak huzamosabb ideig. Ennek oka, hogy a gyümölcssavak kikezdik a fogzománcot, mely fogaid elsődleges védőpáncélja.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...