2017.01.23. 11:00:50 11587 294

Férfiak az elhízás csapdájában – 5 ok, ami miatt felszaladnak a kilók
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha tudod, hogy milyen bakik vezethetnek az elhízáshoz, akkor is elköveted őket? Ez az 5 dolog veszélyezteti leginkább a súlyodat, ha az erősebbik nemhez tartozol. Talán, ha ismered az okokat, akkor könnyebb lesz elkerülni a csapdát.

Fogyókúra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogyókúra

1. Sok túlóra

Megérdemlem. Mennyi mindenre mondjuk ezt?! Egy plusz gömb fagyira, egy újabb italra, süteményre, csokira, és még hosszasan sorolhatjuk. Túlóráztunk, sokat dolgoztunk, nem csak hogy ránk fér egy kis extra kényeztetés, hanem egyenesen meg is szolgáltuk. Pont ez a gondolat a legfőbb oka annak, hogy a sokat dolgozók és túlórázók lényegesen nagyobb eséllyel híznak el, mint kevésbé hajtós társaik. Mit tehetünk ellene? Mozogj! Sétálj egyet az irodában, akár egy kevésbé formális megbeszélés során is állj fel, és igyál sok vizet! Így kevésbé lesz üres a gyomrod, és nem akarsz majd lazításképpen is enni.

2. A megrázkódtatás

Ez az a helyzet, amire roppant nehéz okosat mondani. A fájdalmat, sokkot mindenki máshogy éli át. Ez bármilyen élethelyzet lehet, egy családtag elvesztése, leépítés a munkahelyen, szinte bármi. Sokan ilyenkor a lakásba zárkóznak a gondjukkal, és megpróbálják úgy feldolgozni. Közben persze többet esznek és kevesebbet mozognak, mint egyébként szoktak. Pedig, ha van tanácsunk ilyen helyzetre az az, hogy igyekezz minél többet kimozdulni, és ha eddig nem tetted, sportolj! Kezdj el futni, bringázni, vagy akár járj konditerembe.

3. Az apaság

Igen, az apaság. Amíg az anyukák a szülés utáni hetekben viszonylag gyorsan visszaszerzik lapos hasukat, addig az apukák általában elengedik magukat, és szépen kikerekednek. :) Főleg az első gyerek után igaz ez. Leginkább azért van, mert változnak a táplálkozási szokásaink, későbbre tolódik a vacsora, és a kevesebb szabadidő miatt gyorsabban elkészíthető ételeket fogyasztunk, és kevésbé figyelünk oda, hogy azok mennyire egészségesek vagy hizlalnak.

4. 30 fölött

Nem sebesség, kor. 30 fölött az anyagcsere lelassul, egyre kevesebb kalóriát égetnek el izmaink. Amennyiben sportolunk, úgy az izmok továbbra is igénylik a több üzemanyagot, amelyet el is fogyasztanak. Mi pedig nem hízunk el. Ugye milyen egyszerű lenne? Heti 2-3 alkalom már sokat segít, hogy megtartsuk a huszonéves korban elért formánkat. Hosszú távon (40 vagy 50 fölött is) kényelmesen tarthatjuk a formánkat, ha megtanuljuk megőrizni izmainkat!

5. Tél tábornok

Nos, a végére a sajnos időszerű tél, amely szintén egy komoly faktor, sokan a télen felszedett néhány extra kilót egész nyáron nem dobják le, majd a következő évben még „gyűjtenek” kis extra súlyt. Később sokkal-sokkal nehezebb lesz leadni, tűzzük ki célul, hogy tavaszra belefogyunk a tavalyi ruháinkba! Ami már csak anyagilag is megéri! :)

Forrás: menshealth.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...