2015.02.14. 08:40:02 8585 195

Férfi ciklus – ilyen is van?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már egyáltalán nem meglepő, ha egy férfi frizurája precízebben elkészített, szemöldöke szabályosabban kiszedett, mint a gyengébbik nem képviselőinek. Ahogy a nők kezdenek egyre határozottabbá válni a munka, az üzleti élet területén, úgy válik egyre „gyengédebbé” az erősebbik nem. Néhányan már ott vannak a kozmetikusnál, pedikűrösnél is. És tessék: még ciklusuk is van!

Férfi reggel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Férfi reggel

Nekik is vannak nehéz napjaik?

Vannak, habár inkább órákról beszélhetünk, mint napokról. Ciklus szempontjából a férfiak szerencsésebbek, mint a nők. Míg a hölgyek körülbelül 4 hét alatt bonyolítják le körülményes és néha komplikált ciklusukat, addig az erősebbik nem képviselői mindezt letudják 24 óra alatt. Nem bajlódnak pre-, pro- és mindenféle fázisokkal, a reggel, délben, este kombináció számukra tökéletesen megfelel.

Ilyenek a férfiak ciklusuk első felében, vagyis délelőtt

Reggeltől délig a férfiak tesztoszteron szintje az egekben jár. Ez annyit jelent, hogy ilyenkor magabiztosabbak, tele vannak energiával. Továbbá kézügyességük ilyenkor a legkiválóbb jobb szem-kéz koordinációjuknak köszönhetően. Elméletileg ilyenkor tudnának a konyhában is bíbelődni. És ha annyira nem is veszekedősek ilyentájt, azért hajlamosak a kéréseket visszautasítani. Egyvalamire azonban nincs „de”, és „ha” és „nem”. Ez pedig a szex. Ennek oka, hogy a magas tesztoszteron szint megemeli a libidójukat is.

Ilyenek a férfiak a ciklus közepén, vagyis délután

Dél és délután 5 óra között a tesztoszteron szint leesik, a férfi csapat centrikusabbá válik és többet is nevet. Ebben az időszakban hajlamosak többet is beszélni, talán meg is nyílnak kicsit.

Ezt jó valamilyen sporttevékenységgel összekötni: például futás közben érdemes fontosabb kérdéseket megvitatni velük. Azonnal megválaszolnak mindent. Ennek oka, hogy felgyülemlett energiafelesleget el kell égetniük. Egy tanulmány szerint pedig fizikai megterhelés alatt a férfiak érzelmileg nyitottabbá válnak.

Estefelé, olyan 5 és 7 óra között már fáradtabb a férfi és időre van szüksége a regenerálódáshoz. Hagyjuk, hogy ilyenkor kicsit maguk legyenek, bámulják a TV-t, vagy üres tekintettel böngésszenek az interneten.

Ilyenek a teremtés koronái a ciklusuk végén, vagyis este

Este 7 felé „vezérhímünk” még érzékenyebb lesz. Tesztoszteron szintje egészen lent van, az oxitocin nevű hormon lesz a domináns. Ez az a pillanat, amikor a legvitásabb kérdéseket is megbeszélhetjük.

És ilyenkor szeretik magukhoz ölelni és megszeretgetni párjukat Erre a szex is egy lehetőség lehet, ám előtte igyunk egy kicsi alkoholt, játszunk vele kedvenc számítógépes játékán vagy nézzünk meg közösen egy akciófilmet. Ám egy focimeccs ilyenkor kockázatos lehet, hiszen akár nyer, akár veszít a kedvenc csapat, a tesztoszteron újra a béka nemesebbik része alá kerül.

Ismernek a férfiak olyat, hogy PMS?

Ebben is szerencséjük van, mert nem. Ha ilyenkor nem bírnak magukkal, az inkább hiszti vagy egyszerű lázadás. Esetleg csak kifogást keres…

Forrás: jolie.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...