2014.11.06. 11:50:49 7135 29

Fények, ízek, illatok - ezt tartogatja adventre Bécs
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Imádod a karácsonyt vagy csak egyszerűen hiányzik a karácsonyi hangulat? Esetleg évek óta nem volt igazi ünnepben részed? Akár már november közepén lubickolhatsz a karácsonyi fények, illatok és portékák között a különböző karácsonyi vásárokon. Ezek közül is az egyik legszebb és legfelkapottabb rögtön itt van a szomszédunkban, Bécsben.

Advent a Rathausplatzon, Bécsben | Fotó: Jakub Cejpek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Advent a Rathausplatzon, Bécsben | Fotó: Jakub Cejpek

Az ország több pontjáról is indulnak szervezett járatok és kirándulások az osztrák fővárosba: november 15-től lehet megtekinteni a forralt bortól illatozó karácsonyi vásárokat. Többes számban, ugyanis Bécs több pontján is különböző stílusú és tematikájú vásárokkal találkozhatunk. Érdemes felkerekedni és felfedezni őket egytől egyig! Próbáltuk egy cikkbe belesűríteni a tapasztalatainkat.

Karácsonyi vásárok Bécsben

Bocsássatok meg, de rögtön egy rossz hírrel kell kezdenünk... Jól mutat a plakátokon, a valóságban viszont csalódást okozhat Bécs első számú karácsonyi vására a városháza téren. Élőben sajnos giccsparádénak tűnhet a Rathausplatzon található karácsonyi fényár és kínai bóvlit áruló faházak sokasága. De még mielőtt elmenne a kedved Bécstől, azért akadnak gyönyörű karácsonyi látnivalók is, olyanok, amelyeknek köszönhetően méltán híres az osztrák főváros adventi forgataga.

Ilyen például a Rathaustól nem messze található Maria-Theresien-Platzon felépített karácsonyi falu, ahol kézműves portékákat vásárolhatunk. Ez akkor is kellemes, ha csak nézelődni szeretnénk és sokkal kevesebben vannak itt, mint a Rathaus előtt, így élvezhető a vásár hangulata.

A Museumsquartiernél egy régi kórház található, amely előtt fiatalos karácsonyi pörgés vár téged két curling pályával. A jégkunyhóknak álcázott standokon jópofa bögréket lehet kapni. Itt egy DJ szolgáltatja a zenét és az elengedhetetlen forralt boros, puncsos standok biztosítanak minket a jó hangulatról.

Ezenkívül a Sissi kastély, azaz a Schönbrunni kastély előtt található karácsonyi vásárt is érdemes meglátogatni még sötétedés előtt. Ekkor a kastélykert többi részét is megtekinthetjük, este már nem.

Karácsonyi vásár, Bécs | Fotó: europeantravellingadvisor.wordpress.comKarácsonyi vásár, Bécs | Fotó: europeantravellingadvisor.wordpress.com

Ha megéhezünk, akkor az Am Hof adventi vásáron igazi karácsonyi csemegéket ehetünk, ezen a téren minden a hasunkról szól. Sült kolbász, bécsi virsli, fehér kolbász, mézes kalácsok, forralt bor és más kézműves finomságok is kaphatóak. Ezenkívül természetesen kézzel készített portékákat is árulnak.

A Belvedere-nél található forgatagban egyrészt megnézhetjük a barokk kastélyt, másrészt itt található egy különleges adventi falu is, ahol érdekes régi játékokkal találkozhatunk.

Innen nem messze a Karlsplatzon a szökőkútban állatsimogató és más gyermekcsalogató programok is várnak minket, főként ha gyerkőccel együtt érkezünk.

A legjobbat a végére hagytuk. :) A Mariahilfer straße-ról (Neubaugasse metrómegálló) megközelíthető a Spielberg, ahol nagyon hangulatos kis utcákban szívhatjuk magunkba a karácsony igazi hangulatát. Akár itt is indíthatjuk bécsi kalandozásunkat, s akkor biztosan nem fogunk csalódni.

Ezek csak a karácsonyi látványosságok, amelyekre egy nap egészen biztosan nem elég. Mi többször megpróbáltuk, nem jött össze. :) S ha még Bécs csodálatos, számomra megnyugtató miliőjében is szeretnél részesülni, akkor egyértelmű, hogy akár több napra is érdemes meglátogatni az osztrák fővárost az adventi időszakban.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...