2015.04.03. 17:00:00 7116 179

Felszámolták Kína legnagyobb online szerencsejáték-hálózatát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Online szerencsejáték-szervezők százaira csapott le a rendőrség Dél-Kínában, a hálózatban érintettek bankaszámláin 330 millió jüant, vagyis 14,7 milliárd forintnak megfelelő összeget zároltattak - számolt be a kínai média. Méretét tekintve ez volt a Kínai Népköztársaság eddigi legnagyobb ilyen jellegű szervezett bűncselekménye.

Online játékfüggőség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Online játékfüggőség

A Kuangtung tartományi rendőrség csaknem 1100 embert állított elő, közülük 570-en vannak őrizetben. Tizenöten buktak le olyanok, akiket a szerencsejáték-platformok kialakításával és működtetésével gyanúsítottak, és több mint ezren voltak, akik ezeket a platformokat vállalkozóként bérbe adták. Utóbbiak hatszintű piramisrendszert építettek fel, amelynek tetején a bérbeadók, legalján pedig a fogadók helyezkedtek el.

A belépésre, illetve tagságra alapozott rendszerben működtetett weboldalakon fogadók százezrei tippelték meg a különböző kínai állami lottóhúzások eredményét - számolt be a kiberrendőrség feje, Jü Can-hszian. 125 weboldalon körülbelül 400 ezer ember lottózott rendszeresen, és a fogadások összege havonta elérte a 400 milliárd jüant (17 885 milliárd forint). A játékosok csak tavaly decemberben 9 milliárd jüanos (402,3 milliárd forint) veszteséget könyvelhettek el.

A hálózat két legfőbb vezetője Santou városból származik, és kezdetben körülbelül 200 szerencsejátékokkal kapcsolatos weboldalt nyitott, többnyire thaiföldi szervereken. Ezeket azután kiadták havi 70 ezer és 100 ezer jüan (3,1 millió - 4,5 millió forint) közötti összegekért.

A szerencsejátékban forgó pénz nagyobb részét nem tudták zárolni, mivel a tranzakciókat készpénzben vagy illegális magánbankokon keresztül bonyolították.

A leleplezésben a kínai hatóságok segítséget kaptak thaiföldi és tajvani kollégáiktól. Hét rendszergazdát például Thaiföldön fogtak el.

Kínában 1949 óta tiltott a szerencsejáték, s a Kínai Népköztársaság kikiáltása óta ez volt a legnagyobb illegális online lottórendszerű fogadórendszer, amelyet lelepleztek - közölte a Közbiztonsági Minisztérium.

Arról is beszámoltak, hogy az elmúlt években Kuangtungban több súlyos következménye volt a földalatti szerencsejátéknak; sokakat például erőszakkal kényszerítettek tartozásuk megfizetésére, az eladósodottak közül mások az öngyilkosságba menekültek.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Baleset? Internetes csalás? Fizetési meghagyás? - Mire elég egy jókor jött jogi tanács?

Az életben szinte naponta történnek velünk olyan események, amikor sokat segíthet, ha tisztában vagyunk jogainkkal. Dolgozunk, utazunk, nyaralunk, vásárolunk, étterembe, színházba járunk. Amikor minden rendben van fel sem merül bennünk, hogy sokszor bizony csak a szerencsén múlik, hogy nem kerülünk nehéz helyzetbe. De a szerencse forgandó, a baj nem válogat. Ha pedig megtalál, akkor jól jöhet, ha van valaki, akire számíthatunk. - A Jog365 szakértőjének írása.

A gyöngyhalászok bizarr munkanapjai és gyakori végzetük: a fűrészfogú halál

A drágaköveiről egykor híressé vált Ceylon szigete később a gyöngyhalászatnak adta át a stafétát. Hajdanán a nemesgyöngy-halászatra specializálódott bennszülöttek egy cápabűvölő jelenlétével és bátorításával ugrottak be a vízbe, hogy kagylózsákmánnyal a kezükben térjenek vissza a hajóra. A halászok által összegyűjtögetett kagylókat felhalmozták, majd elárverezték. A felvásárlók sokat kockáztattak ezzel az üzlettel, hiszen rengeteg kagylóban nem lelték meg a gazdagság forrásaként számon tartott gyöngyszemet. Ám a kereskedők kockázatvállalása eltörpült az életüket minden nap kockára tevő gyöngyhalászokéi mellett.

Velem is megtörténhet? – Tömegbaleset, szállodatűz és egyéb káresetek tanulságai

Kevesebb mint három hét leforgása alatt két sokakat érintő káresemény történt. Február 25-én, vasárnap, reggel tömegbaleset történt az M7-es autópályán. A balesetben több, mint 40 autó volt részes, 18 ember sérült meg és egy ember életét vesztette. Velem ez nem történhet meg… - gondoltam. Aznap reggel valószínű ugyanezt gondolták azok is, akik a jó időt kihasználva elindultak a Balaton felé. Sokan csak Velencéig jutottak.