2015.01.21. 11:12:03 5865 39

Felháborítóan jó vagy csak felháborító? Találmányok hétköznapokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Elsőre talán megmosolyogtatnak vagy megbotránkoztatnak ezek a találmányok, de lehet, hogyha jobban belegondolsz, akkor nem is olyan nagy hülyeségek. Legalábbis nem mindegyik! :) Van, amelyik kifejezetten fordulópontot jelenthet egyesek életében.

Bébi mop | Fotó: vimbly.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bébi mop | Fotó: vimbly.com

A bébi mop, azaz a bébi felmosó

Ehh. Ez az a találmány, ami azért egy kicsit kiveri a biztosítékot. Vannak szülők, akik görcsösen ragaszkodnak a higiéniához a gyermekük körül, és véletlenül sem tennék le őt egy piszkos padlóra. De még ha nem is vagy tisztaságmániás, akkor sem takaríttatsz fel egy kúszó-mászó csecsemővel, hiszen a kis kezével mindent összeszed, majd a szájába teszi...

Ennek ellenére, a bébi mop ruha valódi, és árusítják. Bár ebben a reklámfilmben csak viccelnek vele, de a fenti képen látható mikroszálas kis ruha a valóéletben is kapható. Poénnak elmegy, de hogy bárki is a gyermekével nyalatná fel a padlót, azt nem hinnénk.

Vajstift

Vajstift | Fotó: vimbly.comVajstift | Fotó: vimbly.com

A fenti találmánnyal ellentétben ez már nagyon is hasznos lenne és életszerű. Én például jobban szeretem a teavaj ízét, mint a margarinét. Nem szoktam túl sokat enni, így nem aggódom amiatt, hogy az egészségemnek ártanék vele. Viszont gyűlölöm, amikor nem jut időben eszembe a vaj, és várni kell, hogy megolvadjon, vagy a késsel nem tudom elég egyenletesen eloszlatni a pirítósomon. No, ezt a problémámat oldaná meg a vajstift, ami a ragasztóstiftek működési elve alapján készült. Csak bele kell tölteni a vajat, és utána kés nélkül kenhető a kenyérre. Egyenletesen. Gyorsan.

Kutyaszemüveg

Kutyaszemüveg | Fotó: doggoggles.comKutyaszemüveg | Fotó: doggoggles.com

„Védőszemüveg kutyáknak? Ekkora marhaságot...” Gondolhatod elsőre! De ez a találmány elég sikeresnek bizonyult és nem csak a gülüszemű kutyák gazdáinak a körében. Ez a szemüveg megvédi az állat szemét a portól, a széltől, az ágaktól, a naptól, és megoldhatja a látás problémáikat is. A katonaság is használja, például Irakban segített megvédeni a homokviharban a kutyák szemét. Tehát elsőre badarság, ám ha jobban belegondolsz, van olyan gazdi és eb páros, akinek tényleg hasznos lehet.

Szemüveges esernyő

Szemüveg esernyő | Fotó: hcdn.designrulz.comSzemüveg esernyő | Fotó: hcdn.designrulz.com

Szeretnéd felidézni, milyen volt gyerekkorodban az esőben kalandozni? Ezt az esernyőt azért tervezték, hogy izgalmasabbá tegyék az esőben való sétát. Az esernyőn éppen szemmagasságban van egy (vagy akár több) síszemüveg formájú, áttetsző anyagból készült kukucskáló, ami mögül ügyesen lehet leselkedni. Ezzel a módszerrel ívesebb lehet az esernyő és jobban védhet az eső ellen, mégis kilátsz. Gyerekeknek el tudjuk képzelni a találmányt, de felnőttként lehet, hogy enyhén zavarodottnak néznek majd vele. :)

Hajvédő tésztaevéshez

Hajvédő gumi tésztaevéshez | vimbly.comHajvédő gumi tésztaevéshez | vimbly.com

Olaszországban vagy Ázsiában, esetleg ezen konyha kedvelőinek ajánlható ez a „stílusos” kis hajvédő, ami felvéve alig észrevehető, és egyáltalán nem fogsz hülyén kinézni benne. :) Kényelmes gumi pánt, divatos színben, amely kétségkívül nagyon praktikus és végre biztonságban érezheted magad tésztázás közben. Nem fog rossz helyre kerülni a tészta, vagy fröcsögni a szósz, és a hajad sem keveredik a szádba. Egyértelmű, nemde? Sokkal praktikusabb és egyszerűbb, mint az ódivatú hajgumi... :) :)

Hitelkártyás kulcskereső

Kulcskereső | Fotó: bigyoshop.huKulcskereső | Fotó: bigyoshop.hu

Csak, hogy egy értelmes találmánnyal is megismertessünk... A kulcskeresés. Na, az egy valódi probléma. Hányszor gondoltál arra, hogy milyen jó lenne megcsengetni a kulcsod, mint a telefonod, amikor éppen nem találod? Nos, ezzel a hitelkártyás kulcskeresővel ez nem okozhat többé problémát. A jeladó formájának köszönhetően mindig nálad lehet a pénztárcádban, és akár 25 méteres körzetben is megtalálja a kulcsodat, amire a fogadóegységet, mint kulcstartót illesztetted. Kétszer megnyomod a jeladón lévő gombot, mire a vevőegység egy hanggal reagál és még villog is. Nesze neked elveszett kulcscsomó!

Forrás: vimbly.com, bigyoshop.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...