2016.10.26. 17:45:38 11886 327

Feleslegesnek tűnő kiadások, amelyek mégis megtérülnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha sajnáljuk a pénzünket, amikor eljön egy-egy nagyobb kiadás ideje, amit nem feltétlenül terveztünk, de aztán úgy alakult, hogy mégis elköltöttünk egy kisebb vagyont. Na nem azért, mert annyira kellett vagy létszükséglet lett volna… Ha néha így érzel, nem tedd, ne ostorozd magad! Elvégre miért dolgozol, ha soha nem élvezheted annak a gyümölcsét, mert mindig mindenen spórolsz?

Malacpersely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Malacpersely

Erre a három dologra soha ne sajnáld a pénzt, akkor sem, ha nem érzed létszükségletnek, és néha a malacperselyt is fel kell törni miattuk…

1. Bútorok

Egy jó minőségű, a réginél praktikusabb bútordarab mindig meghálálja magát, és imádunk ilyesmire költeni. Akkor miért is ne tehetnénk? A saját házat, saját lakást úgyis élete végéig építgeti, szépítgeti az ember. A karbantartási munkákat kötelező elvégezni, néha férjen bele egy-egy luxusnak tűnő cikk is. :) Akár hiszen, akár nem egy szép bútordarab, amit az évek során kialakult igényeid szerint választasz ki jobb életminőséghez, jobb közérzethez vezethet!

2. A hobbid

Lehet, hogy neked nincs költséges hobbid, vagy legalábbis azt gondolod, hogy nincs. Akinek azonban van, az valószínűleg nem sajnálja rá a pénzt, és nem is szabad, hogy így tegyen! A hobbi elengedhetetlen a lélek felüdüléséhez, feltöltődéséhez. Ha neked az olvasás az, akkor valószínűleg könyvekre költesz el egy kisebb vagyont úgy, hogy fel sem tűnik, ha a motorozás, akkor benzinre, ha pedig az utazás, akkor arra. Miért is kellene ezeket megvonnod magadtól?

3. Tanulás

Ma már egyáltalán nem számít ritkaságnak, hogy 40, sőt, 50 évesen beiratkozzanak egy tanfolyamra vagy egyetemre. A tanulásba fektetett pénz mindig megtérül, főleg, amikor tényleg valami kézzel foghatót, jól használható dolgot tanulsz meg. Például nyelveket vagy egy szakmát vagy ahhoz köthető dolgot. Bármikor átképezheted magad például bútorasztalossá, ha az a vágyad, vagy megtanulhatsz egy új nyelvet.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...