2015.03.20. 16:00:00 12343 343

Fantasztikus hajápolók a konyhából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemcsak akkor jönnek jól az alábbi ötletek, ha éppen elfogyott a sampon, a hajbalzsam, vagy a hajformázó, és vasárnap van. A konyhád egyébként is fantasztikus hajápoló szereket rejt, amelyek körökkel vernek rá a bolti készítményekre.

Hajápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajápolás

Távolítsd el az elhalt hámsejteket kávéval

Nemcsak az arcodnak, a könyöködnek és a sarkadnak van szüksége bőrradírozásra, a fejbőröd éppúgy megérdemli ezt a fajta kényeztetést. Ha rajongsz a különböző balzsamokért, hajpakolásokért és hajfixálókért, akkor tudod, hogy ezek bizony lerakódhatnak a fejbőrre. 2-3 hetente nem árt megszabadítani magadat tőlük. Ehhez használj kávézaccot, amit a fejbőrbe kell masszírozni, majd alaposan ki kell öblíteni.

Puhább haj almaecettel

Az almaecet – akárcsak a kávézacc – segít eltávolítani a fejbőrről a rárakódott hajápoló és -formázó maradékokat. Ezenkívül megöli korpásodásért felelős bacikat és gombákat, valamint lágyabbá varázsolja a hajad. Masszírozz a fejbőrbe egy kis almaecetet, majd jöhet a szokásos sampon. Ezt akár hetente többször is megejtheted.

Tápláld a hajad mézzel és olívaolajjal!

Az egészséges és fényes hajért használj mézes pakolást, amivel elkerülheted a száraz és töredezett hajvégeket, valamint a statikus elektromosságot is kiiktathatod. Kend nedves hajra, hagyd hatni 20 percig, majd öblítsd le alaposan!

Ha nem bírod a ragacsos dolgokat, végezd el ugyanezt a műveletet langyos olívaolajjal. A 20 perces pihenés időtartamára tekerd körbe törölközővel a fejed, az öblítés után moss hajat a szokásos módon!

Száraz sampon helyett: szódabikarbóna

Ha nincs időd a hajmosásra és szárításra, a zsírosodó hajat egy kis szódabikarbónával felfrissítheted. Vigyél fel egy kicsit a fejbőrödre, majd fésüld át a hajad, hogy egyenletesen eloszlasd.

Kókuszolaj wax helyett

A kósza hajszálakat egy kevés kókuszolajjal lesimíthatod, csak vigyázz, hogy nem használj túl sokat, mert zsírosabbnak tűnhet a hajad.

Citromlé+napsütés=világosabb haj

A napsütéstől egyébként is fakulhat illetve világosodhat a hajszín, de ha egy kis citromos vízzel öblíted le a hajad, akkor úgy lesz világosabb, hogy közben élénk marad a szín.

Készíts házi tojássampont a fényes hajért!

A töredezett és sérült hajat tojássamponnal hozhatod helyre. A házi praktikát itt találod: A tökéletesen selymes és csillogó haj titka: tojássampon, házilag>>

Korpa ellen

A korpás haj ellen jó kis házi praktikákat ajánlunk az alábbi cikkünkben: Házi csodaszerek korpa ellen>>

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!