2015.03.20. 16:00:00 12333 343

Fantasztikus hajápolók a konyhából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemcsak akkor jönnek jól az alábbi ötletek, ha éppen elfogyott a sampon, a hajbalzsam, vagy a hajformázó, és vasárnap van. A konyhád egyébként is fantasztikus hajápoló szereket rejt, amelyek körökkel vernek rá a bolti készítményekre.

Hajápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajápolás

Távolítsd el az elhalt hámsejteket kávéval

Nemcsak az arcodnak, a könyöködnek és a sarkadnak van szüksége bőrradírozásra, a fejbőröd éppúgy megérdemli ezt a fajta kényeztetést. Ha rajongsz a különböző balzsamokért, hajpakolásokért és hajfixálókért, akkor tudod, hogy ezek bizony lerakódhatnak a fejbőrre. 2-3 hetente nem árt megszabadítani magadat tőlük. Ehhez használj kávézaccot, amit a fejbőrbe kell masszírozni, majd alaposan ki kell öblíteni.

Puhább haj almaecettel

Az almaecet – akárcsak a kávézacc – segít eltávolítani a fejbőrről a rárakódott hajápoló és -formázó maradékokat. Ezenkívül megöli korpásodásért felelős bacikat és gombákat, valamint lágyabbá varázsolja a hajad. Masszírozz a fejbőrbe egy kis almaecetet, majd jöhet a szokásos sampon. Ezt akár hetente többször is megejtheted.

Tápláld a hajad mézzel és olívaolajjal!

Az egészséges és fényes hajért használj mézes pakolást, amivel elkerülheted a száraz és töredezett hajvégeket, valamint a statikus elektromosságot is kiiktathatod. Kend nedves hajra, hagyd hatni 20 percig, majd öblítsd le alaposan!

Ha nem bírod a ragacsos dolgokat, végezd el ugyanezt a műveletet langyos olívaolajjal. A 20 perces pihenés időtartamára tekerd körbe törölközővel a fejed, az öblítés után moss hajat a szokásos módon!

Száraz sampon helyett: szódabikarbóna

Ha nincs időd a hajmosásra és szárításra, a zsírosodó hajat egy kis szódabikarbónával felfrissítheted. Vigyél fel egy kicsit a fejbőrödre, majd fésüld át a hajad, hogy egyenletesen eloszlasd.

Kókuszolaj wax helyett

A kósza hajszálakat egy kevés kókuszolajjal lesimíthatod, csak vigyázz, hogy nem használj túl sokat, mert zsírosabbnak tűnhet a hajad.

Citromlé+napsütés=világosabb haj

A napsütéstől egyébként is fakulhat illetve világosodhat a hajszín, de ha egy kis citromos vízzel öblíted le a hajad, akkor úgy lesz világosabb, hogy közben élénk marad a szín.

Készíts házi tojássampont a fényes hajért!

A töredezett és sérült hajat tojássamponnal hozhatod helyre. A házi praktikát itt találod: A tökéletesen selymes és csillogó haj titka: tojássampon, házilag>>

Korpa ellen

A korpás haj ellen jó kis házi praktikákat ajánlunk az alábbi cikkünkben: Házi csodaszerek korpa ellen>>

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Beszürkültél? – Csak semmi pánik, ezek a frizurák Neked állnak majd a legjobban!

Az első hajszál megjelenése nem kis pánikra adhat okot. Pláne, ha viszonylag korán, a húszas éveink elején, közepén bukkan fel. Aztán lassan hozzászokunk, a hajszálakból lassan tincsek lesznek, majd idővel az egész hajkoronánk ezüstben játszik majd. De nyugalom, az ősz hajszínnek is megvannak a maga előnyei!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.