2016.06.25. 14:20:09 40738 328

Fagyaszd le a cukkinit – nyersen vagy sülten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rántva, rakottan, grillezve – az igazi cukkinirajongóknak mindegy, mert bárhogy, bármekkora mennyiséget képesek lennének befalni belőle. Milyen jó lenne, ha nem csak nyaranta, néhány hétig, hónapig élvezhetnénk a cukkini finom ízét! A fagyasztónak hála, ez nem lehetetlen!

Cukkini - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cukkini

A probléma ezekkel a szezonális finomságokkal, hogy az érésük alatti pár hónapban – legyen rajongásunk bármekkora – egyszerűen egy pont után eltelünk velük, és hiába a sok csábító zöldség, gyümölcs, nem bírunk belőlük többet magunkba tuszkolni. Hagyjunk a finom falatokból télre is, méghozzá a fagyasztónk segítségével! Sülve, levesként, nyersen is oda kerülhet!

Így fagyaszt le a cukkinit, ha…

… már elkészítetted

Nem nyers állapotában is bekerülhet ez a finomság a fagyasztóba, így akár közel fél évig várhat arra, hogy újra a terített asztal sztárja lehessen. Ha a cukkinkrémlevesből, töltött cukkiniből egy kicsit nagyobb adagot készítettél, mint amennyi kellett volna, tedd őket egy dobozba, vagy fagyasztásra is alkalmas zacskóba és már mehet is a „fagyóba”. Természetesen ne felejtsd el ráírni a fagyasztás, elkészítés dátumát és az elraktározott mennyiséget.

... ha nyersen fagyasztanád

Ha nyers állapotában szeretnéd hidegre tenni ezt a nyári zöldséget, arra figyelj, hogy inkább kisebb darabokat válassz erre a célra. Ha nagyobb példányoknak az a hátránya fagyasztás szempontjából, hogy túl sok vizet tartalmaznak, így felolvasztás után egy pépes valamit kapnánk belőle.

A fagyasztásra szánt cukkiniket szeljük közepes darabokra, tegyük őket egy tálba és sózzuk meg őket. Így a zöldség tovább veszít víztartalmából, amit néhány perc után le is önthetünk róla. Aztán mehetnek egy fagyasztásra alkalmas zacskóba vagy dobozba, a dátummal és a mennyiséggel megjelölve, és irány a fagyasztó leghidegebb zuga, ahol akár egy évig is elállnak.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...