2016.01.21. 11:55:00 18088 346

Ezüst ékszer többé nem lesz fekete! - Egy nagyon egyszerű tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bosszantó, amikor kedvenc ezüst fülbevalónkat félre kell tenni, mert beszürkült, sőt, egyenesen befeketedett. Nekem is van jó pár darab, amit eddig lusta voltam újrafényesíteni, mert azt gondoltam, hogy az túlságosan macerás. Na ezzel a tippel, gyakorlatilag hozzá sem kell érned az ékszerhez!

Ezüst ékszerek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ezüst ékszerek

Biztosan Te is hallottál már többféle technikáról az ezüst újra „fényezésére”, lehet, hogy egy-kettőt ki is próbáltál már, mint például a fogkrémmel való súrolást. De vajon bevált? Lehet, hogy éppen nem olyan fogkrémed volt otthon, ami alkalmas a célra, vagy a fülbevaló több csavart részből állt, így esélytelen volt a súrolgatás... A jó hír az, hogy ezt a módszert bármilyen alakú ezüstékszerhez vagy eszközhöz bevetheted.

Ezüst fényesítése

Először is végy egy edényt, amibe belefér az ékszer. Ez egy fülbevaló esetében lehet egy pohár. Helyezd el az ezüstöt ebben az edényben, majd nyomj rá annyi mosogatószert, ami ellepi. (A mosogatószer lehetőleg valamilyen jó zsír- és piszokoldó képességű legyen és ne a balzsam verziók. ) Ha ez megvan, akkor nincs más dolgod, mint várni. Hogy mennyit? Legalább egy éjszakát vagy akár egy teljes napot. Közben átmozgathatod az ékszert, és úgyis látni fogod, hogy a fokozatos tisztulását. A legvégén pedig csak le kell mosni hideg vízzel és kész is. Újra ragyogni fog az ezüst, így ismét boldogan viselheted!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...