2016.09.26. 14:20:31 16687 309

Ezt rákenjük az arcunkra vagy inkább ne? – Az igazság 5 házi praktikáról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha meglepő dolgokról hallunk a szépségápolással kapcsolatban. Van, ami jól is hangzik, ám van olyan is, ami egészen hajmeresztő. És még ha jól is hangzik, azért átfut az ember lánya agyán, hogy vajon valóban biztonságos-e a bőrünkre nézve az adott házi praktika, vagy éppen csak rosszabb lesz tőle a dolog…

Méz, szépségápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méz, szépségápolás

A grandparents.com bőrgyógyászokat kérdezett meg a leggyakrabban ajánlott házi szerekről.

1. Vazelin

Mi is írtunk már róla, hogy mennyi mindenre lehet jó a vazelin a szépségápolásban, és szerencsére a bőrgyógyász is megerősítette. A zsíros szer valóban kész kincses bánya, abban az esetben, hogyha száraz a bőröd. A kor előre haladtával egyre inkább vékonyodik a bőr, és kevésbé rugalmas, kevésbé hidratált. A vazelinben gyakorlatilag 0 víz van, így képes jól megőrizni a bőr zsírosságát, de tényleg csak igazán száraz bőrre használjuk! Róza és zsíros bőrre nem ajánlott.

2. Fogkrém

Már mindenki hallott arról a praktikáról, miszerint a fogkrém leszárítja a pattanásokat, így hamarabb megszabadulhatunk a nem kívánatos kisebb-nagyobb piros pöttyöktől. Az igazság az, hogy néhány, antibakteriális anyagot tartalmazó fogkrém valóban segíthet a szóban forgó pontoknak búcsút inteni, ám nem mindegyik, ráadásul könnyen irritációt okozhatnak. Semmi esetre sem szabad egy vagy két alakalomnál többször alkalmazni egyszerre, és ha égető érzést tapasztalunk azonnal mossuk le!

3. Citromlé és ecet

Állítólag csillogóvá teszik az arcot és megszabadítanak a baktériumoktól is, de mit mond a bőrgyógyász?

Nos, a bőrünknek egy kicsit savasabb a ph-ja, hogy távol tartsa a nem kívánatos baktériumokat, gombákat, így a citrom-, illetve például az almaecetben található ecetsav jól használható lemosóként. Arra azonban vigyázzunk, hogy csak vízzel hígítva alkalmazzuk őket, még pedig 1 az 1-hez arányban, különben irritálhatják a bőrt.

4. Szódabikarbóna

A szódabikarbónát széles körben alkalmazzuk a háztartásban és a szépségápolásban is, de mennyire veszélytelen ez az anyag a bőrünkre, ha ugyanezt használhatjuk súrolásra is? Merülhet fel joggal a kérdés.

A házi kozmetikumok hívei már régóta fantasztikus bőrradírként emlegetik, ráadásul állításuk szerint ragyogóvá is teszi a bőrünket. Nos, ha mértékkel használod, akkor valóban jótékony lehet. A bőrgyógyászok alapvetően úgy gondolják, hogy a sok radírozás csak kiszárítja a bőrt, ezért semmiképpen ne vidd azt túlzásba, heti vagy kétheti alkalmazása elegendő lehet a bőrtípusodtól függően. A szódabikarbóna is száríthatja a bőrt, ha bőrradírként alkalmazod, ám ha ezt mértékkel teszed, és például egy kis kókuszolajba kevered, akkor nyugodtan használhatod.

5. Méz

Az ínycsiklandó méz az egyik legősibb természetes anyag, amit a szépségápolásban alkalmaznak. Antibakteriális hatása van és hidratál is, így egy mézes pakolással tényleg felfrissítheted a bőröd. Jó bőrradírnak is egy kis sóval kombinálva, és ha a szádba folyik sincs túl nagy probléma. A mézet nyugodtan használhatod akár hetente többször is, ha úgy tartja kedved, és ha bírja a pénztárcád, mert egészen drága alapanyaggá vált az utóbbi időben. :(

Forrás: grandparents.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...