2015.02.07. 15:00:00 11305 249

Ezt edd két étkezés között! - Tippek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egész napos jövés-menésben egész könnyű elfáradni, így nem is csoda, ha két főétkezés között is megéhezünk. Ám megesik, hogy szinte nulla mozgást végezve is ránk tör az éhség. Hajlamosak vagyunk ilyenkor egy csokival, cukros keksszel, sós krékerrel vagy valamilyen péksüteménnyel csillapítani azt. Nem a legjobb választás. De akad azért alternatíva.

Egészséges nassolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges nassolás

Fő az egyensúly

Azok, akik két étkezés közé beiktatnak egy-egy kisebbet, sokkal egészségesebben és kiegyensúlyozottabban táplálkoznak, mint azok, akik naponta csak 2 étkezést engednek meg maguknak. Hiszen a főétkezés előtti farkaséhség csökken, és az édesség utáni vágy is megszűnik. Sőt, a gyorséttermek és a munkahelyi büfék kínálata is hidegen hagy majd minket.

Viszlát csoki, bye-bye keksz!

Ha zavarnak az evésrohamok és a folyamatosan gyarapodó zsírpárnák, mondj istenveledet a péksüteményeknek is. A cukrozott ételek hamar az egekbe emelhetik a vércukorszintünket, ami ugyanolyan gyorsasággal le is eshet. Így hamar újra jelentkezik az éhségérzet, illetve a koncentrálás is nehezebb.

Akkor mégis mit?

Azért a tiltólistás ételeken kívül is bőven akad választék.

Egészséges szendvics

Készíts magadnak egy szendvicset teljes kiőrlésű pékáruból, sovány pulykasonkával, sovány sajttal és finom, ropogós zöldségekkel.

A mindenható túró

Egy kis sovány túró, beleszelve valamilyen gyümölcs, esetleg egy kis mézzel édesítve, laktató, de egészséges finomság lehet.

Egy finom müzli

Majszolj házilag készített müzliszeletet. A boltban kapható, cukrozott szeleteket inkább hanyagold.

Adj zöld utat…

… a zöldségeknek! Az uborka, sárgarépa, retek remek ropogtatnivalóul szolgálnak ebédig vagy vacsoráig.

Ha 100 kcal alatt maradnál

Fedezd fel újra a főtt tojást, de ne állj ellent egy tál epernek sem. Ha még nincs itt a szezon, rágcsálj el egy almát, vagy banánt.

Délután ideális egy finom tejeskávé zsírszegény tejből és cukor nélkül.

Ha bírod, egy adag tonhalkonzervvel is kihúzhatod az ebédig, csak ezt ne egyél túl gyakran.

Forrás: jolie.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?