2015.08.01. 11:03:26 10175 274

Ezt edd jégkrém helyett! - Torta dinnyéből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ilyen nagy melegben még az igazi Gombóc Artúrok kedve is elmegy a kerek, szögletes stb. csokoládéktól, a habos és kevésbé habos süteményektől. Persze, az édesség iránti vágyat valamennyire csillapíthatjuk jégkrémmel, fagyival, de annak torkunk látja kárát. Íme, egy különleges és hűvös finomság!

Finom dinnye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom dinnye

Ráadásul az összetevőknek köszönhetően még egészséges nyalánkságot is ehetsz a nyári forróságban.

Így készül a dinnye torta

Hozzávalók:

  • 1 db nagyméretű, mag nélküli dinnye

  • 2 doboz kókusztej (ezt a művelet elkezdése előtt 6, vagy több órára érdemes hűtőbe tenni)

  • Fél teáskanál vaníliaaroma

  • 1 evőkanál méz

  • 1 csésze szeletelt mandula vagy kókuszreszelék

  • Szezonális gyümölcsök a torta tetejére

A lépések, ahogy a tortát elkészítheted

A kókusztej mindenképp kerüljön be a hűtőbe minimum 6 órára, vagy egy éjszakára. Ez azért fontos, mert csak így válik el a krém a tejtől. A tetején majd szépen „kicsapódik” a krém. Bonts ki a kókusztejes dobozokat és szedd ki a krémet egy közepes méretű edénybe. A megmaradt tejet önts ki egy másik tálba, ezt később felhasználhatod más receptekhez. Add a krémhez a vaníliát és a mézet, és keverd össze egy kézi mixerrel, közepes fokozaton. Akkor jó, ha a krémed már vattaszerű. Aztán pihenjen az egész a hűtőben, amíg újra nem jut szerephez. Egy serpenyőben pirítsd meg a mandulát (vagy a kókuszt). Vágd le a dinnye tetejét, alját, hogy lapos legyen. Majd vágd le róla körbe a maradék héjat, úgy, hogy a dinnye torta formájú legyen. Most vágd fel annyi részre, ahány szeletesre szeretnéd a tortádat. Simítsd át kicsit papírtörlővel a dinnye felületét. Így, hogy kicsit szárazabb, jobban fog tapadni rá a krém. Most jöhet a dinnye felületére az eddig hűtőben várakozó kókuszkrém. Ha rajt a krém, szórd rá, illetve az oldalára mandulát. A tetejére jöhetnek még a finom gyümölcsök. Vagy tálald azonnal, vagy ha még várnál vele, tedd a hűtőbe.

Forrás: paleocupboard.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!