2016.04.17. 08:42:51 12458 396

Ezért (is) egészséges vízivás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Naponta 1,5-2, vagy akár több liter folyadékot szinte kötelező meginni. A legjobb, ha mindezt víz formájában vesszük magunkhoz. Persze, azért hosszú távon kissé unalmassá válik a semleges ízű ital, és gyümölcsleveket, teákat is kortyolunk napközben. Ha Te sem vagy épp motivált vízivás terén, adunk néhány okot, hogy meghozzuk a kedved.

Vízivás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vízivás

Te sem vagy klímarajongó?

Illetve nem szereted, de azért használod az irodában? Vagyis inkább csak használnád, de természetesen már megint tönkrement, a szerelő meg ki tudja, mikor ér ide. De mi lenne, ha tested saját légkondiját használnád? Igyál elegendő folyadékot, és hagyd, hogy a szervezeted saját maga szabályozza a hőmérsékletét a bőrön keresztüli izzadás segítségével.

A sport egyik elengedhetetlen hozzávalója

Fontos, hogy mozgás, sportolás közben is odafigyelj a megfelelő folyadékbevitelre. Ha elegendő vizet iszol, tovább és jobban bírod majd a „kiképzést”, izmaid is hamarabb regenerálódnak majd, ritkábban görcsölnek vagy rándulnak meg mozgás közben. Ha vízből kellő mennyiséget veszünk magunkhoz, az a porcokat is rugalmasabban tartja, így elkerülhetőek, de legalábbis csökkenthetőek az ízületi fájdalmak is.

Támogasd az immunrendszeredet!

Semmi sem segíti jobban immunrendszered működését, mintha gondoskodsz a napi folyadékbevitelről. Ha eleget iszol, azzal szinte kimosod szervezetedből a baktériumokat, egyéb kórokozókat, megelőzöd a megfázást és a kellemetlen tünetekkel járó hólyaggyulladást.

Víz, a természetes plasztikai sebész

Ha elegendő mennyiségű folyadékot iszol, bőröd feszesebb, ragyogóbb lesz és csakúgy sugárzik. A ráncok kisimításához elég, ha odafigyelsz a napi folyadékbevitelre.

Ne nyúlj mindjárt gyógyszerért!

Ha kínzó fejfájás tör rád, nem biztos, hogy azonnal fájdalomcsillapító után kell nyúlni. Gondold végig, ittál-e eleget aznap, mert meglehet, csupán csak ennyi a gond.

Segítség a diétádban is

Nem véletlenül írják minden diétában, hogy fogyókúra idején is nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel. Sőt, akár az étvágyunk is csökkenhet, ha étkezés előtt megiszunk egy pohár vizet. Ha enyhe éhséget érzel, igyál egy pohár vizet, mert meglehet, csupán a folyadék hiányzik, nem is a szilárd táplálék.

Nagy segítség az immunrendszerednek

Tény, ha az emésztésünk rendben van, akkor mi is rendben vagyunk. Ha elegendő vizet iszunk, emésztőrendszerünk nem a vastagbéltől vonja el a vizet, így elkerülhetjük a kellemetlen székrekedést. És hogy miért víz, nem pedig más ital? Mert előfordulhat, hogy az egyéb innivalók csak megzavarják emésztőrendszerünket, a víz pedig biztosan segíti annak mozgását.

Éljen az energia és a tiszta gondolatok!

Te is észrevetted már, hogy ha nem iszol eleget, nehezebben tudsz koncentrálni? Esetleg még a fejed is megfájdul? Mi lenne, ha már az első ébren töltött perceidben elkezdenéd feltölteni tested kimerült vízkészleteit? Mondjuk, kávé helyett vagy előtt hörpints fel egy nagy pohár vizet, hogy tested felébredjen. Ha kell, ízesítheted egy kis mentával, citrommal, eperrel.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...