2014.05.19. 12:47:58 3866 25

Ezer éve nem volt ekkora árvíz Szerbiában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár nálunk is lezárt utak és árvízkészültség jellemezte leginkább a hétvégét, Horvátországban és Szerbiában még rosszabb a helyzet. Tizenötezren már elhagyták otthonukat Horvátországban az árvíz miatt, egy ember életét vesztette, kettőt pedig eltűntnek nyilvánítottak.

Árvíz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Árvíz

Sportcsarnokokban, iskolákban és magánházakban helyezték el az árvíz miatt kimenekített embereket Horvátország keleti részén – írja a Jutarnji List internetes oldalán. A kimenekítés folyamatos, de gondot okoznak azok, akik a figyelmeztetés ellenére sem hagyják el lakhelyüket.

Slavonski Brodnál az egyik városrészből 715 embert menekítettek ki, Hrvatska Kostajnica városközpontja pedig még mindig víz alatt van.

A szerbiai árvizet katasztrofálisnak nevezte a szerb miniszterelnök, Aleksandar Vucic vasárnap Belgrádban. Szerinte ezer éve nem volt ekkora árvíz Belgrádban. A kormányfő arról beszélt: a fővárostól harminc kilométerre lévő Obrenovacon a legsúlyosabb a helyzet, ahol tegnapig tizenkét holttestet fedeztek fel. Itt a Kolubara folyó öntött ki, elárasztva a helyi szénbányát is. Az árvíz helyzetét ezen a képen lehet tanulmányozni. Közben újabb magyar tűzoltóegység indult az országba, hogy részt vegyen a mentésben. A Pomázi Tűzoltó Egyesület szervezésében nyolc önkéntes tűzoltó Sremska Mitrovica (Szávaszentdemeter) térségébe tart - adta hírül a Lánglovagok.hu.

Aknaveszély Bosznia-Hercegovinában

Bosznia-Hercegovinában az esőzés, az áradások és a földcsuszamlások közvetlenül 1,2 millió embert érintenek. Több ezren hagyták el otthonukat, százak pedig otthon nélkül maradtak. A hegyvidéki területeken egész falvakat temetett be a föld. A földcsuszamlások miatt az aknaveszély is megnőtt, mivel a víz egész aknamezőket mozdíthatott el. Magyarország ma százezer homokzsákot küld Bosznia-Hercegovinának, amit Tollár Tibor, a katasztrófavédelem gazdasági főigazgató-helyettese indít majd útnak.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...