2016.03.22. 09:59:53 9387 281

Ezen a hétvégén kell átállítani az óráinkat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igen, ez is elérkezett, a tavaszi óraátállítás, azaz hétvégétől hosszabbak lesznek a nappalok, tovább örülhetünk a napnak, és egy lépéssel közelebb kerülünk a nyárhoz is. Igaz, ezen a hétvégén így egy kicsit kevesebbet alhatunk, vagy gyorsabban telik el a vasárnapunk, de energiatakarékossági szempontból összességében mindenki örülni fog neki.

Tavaszi óraátállítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi óraátállítás

Hivatalosan március 27-én, vasárnap hajnali két órakor kellene átállítani az órát hajnali háromra. Ezzel véget ér a téli időszámítás, és kezdetét veszi a nyári. Akik éjszaka dolgoznak valószínűleg örülni fognak az egy órával rövidebb munkaidőnek. :) A többiek pedig az egyre hosszabb nappalokat fogják értékelni.

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én kifejezetten szeretem a nyári időszámítást. Valahogy mintha több minden férne bele egy napba, vagy csak egyszerűen nagyobb lendülettel áll neki az ember este 8 órakor még főzni, vagy virágokat locsolni, esetleg vasalni, ha kint még világos van. :) Reméljük, hogy a fényviszonyokhoz hamarosan az időjárás is alkalmazkodik, és a napsütéses órák száma is növekedni fog.

Mindenesetre ne felejtsétek el átállítani az analóg és digitális órákat a hétvégén, a legtöbb okostelefon és számítógép viszont magától át fog állni, így ezekre támaszkodhattok.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...