2015.04.23. 10:44:55 7926 202

Ez a videó sokkolni fog, ha gyermeked vagy kutyád van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Figyelmeztetünk! Ha gyermeked van vagy kiskutyád, akkor nagyon fájdalmas lesz végig nézni ezt a videót. Legalábbis én könnyekben törtem ki a végén, mint boldog és felelős kutyatartó.

Ajándék (Gift) c. kisfilmből - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ajándék (Gift) c. kisfilmből

Az ajándék

A gyermekedet nem tennéd az utcára, igaz?

Előre is elnézést kérek, ha nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni a témáról, de aki kutyával él együtt, az meg fog érteni. Nem, nem az udvaron házőrzőként tartott kutyákról beszélek - persze az ő védelmükben is szeretnék felszólalni -, de elsősorban a családtagként befogadott, szobatisztaságra szoktatott, mindenbe beleugató kis ebekre gondolok. Akiknek csupán annyi elvárása van, hogy néha foglalkozz vele.

Már több mint kétmillióan látták a fenti magyar kisfilmet, amely a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet. Tudnod kell, hogy a statisztikák szerint évente kb. 30.000 kutyát gyűjtenek be a sintérek, de az állatmenhelyeken kb. 12-15.000 eb van. A különbséggel el tudod képzelni, hogy mi történik. A nem regisztrált kóbor kutyusok számát pedig csak becsülni tudjuk.

Tény: egy kiskutyának majdnem annyi törődésre van szüksége, mint egy gyermeknek. Nemcsak etetni és itatni kell őket, hanem sétáltatni és játszani is kell velük. Sőt, simogatni, dögönyözni, néha pedig megnyugtatni, pátyolgatni is kell négylábú barátainkat. Fajtájuk válogatja, hogy melyiknek miből van többre szüksége. Egy ideig türelmesen vár, de ha nem foglalkozol vele, bizony fel is bosszanthat. Ez benne van a pakliban. Ha viszont az időd egy kis részét neki ajándékozod, cserébe feltétlen szeretet ad, felvidít, nem hagyja, hogy tétlen légy. Sőt, idős embereknek új értelmet is adhat az életnek. Ő nem fog csalódást okozni. Egy feltétellel: ha nem zavarod el, amikor úgy érzed, túl sok idődet rabolja.

Egy ilyen kutyát akarsz, aki a társad lehet? Nézz kritikus szemmel az életmódodra, és gondold át, hogy beleillik-e a képbe négy törődést igénylő tappancs, egy szimatoló orr és egy-két ugatás. Ha pedig úgy határoztál, hogy belevágsz, tarts ki mellette! Hiszen - jó esetben - azt a két pici lábacskát, két pici kezecskét és mosolygó arcocskát sem hagynád az utcán.

Szerző: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...