2015.07.20. 12:20:29 8166 190

Ez a színvak fiú megtanít rá, hogyan örülj az élet apró örömeinek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet az élet színek nélkül... Ethan, a színvak olasz fiú, így élte mindennapjait, aztán kapott egy csodálatos szemüveget. Öröme emlékeztet minket arra, hogy mennyi apróságnak lehetne örülni. Az, amit mi természetesnek veszünk, másnak egészen rendkívüli.

Színvak fiú - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színvak fiú

Ethan először látja a lila színt

A fiú a rövid film elején elmondja, hogy a színvakság nem azt jelenti, hogy minden fekete-fehér, inkább azt, hogy sokkal unalmasabbak a színek, gyakran csak szürkék. Néha látja a rózsaszínt és a zöldet, ám az elsőt legtöbbször csak kékesnek vagy szürkének, az utóbbit pedig barnának vagy sárgának. A videóhoz a fiú előszavát utólag vették fel.

Amikor felveszi a szemüveget, nem tudja, hogy mit adnak rá, fel és le tolja azt, hogy érzékelje a különbséget. Teljesen ledöbben, ahogy egyre több mindent fedez fel a szobából. Rácsodálkozik a zöld növényekre, a pink és a zöld tollak közötti különbségre, majd megpillant egy lila dobozt. Soha nem látta még ezt a színt, így rákérdez: „Ez lila?”, majd káromkodik. :) Mindezt olyan átéléssel, akkora örömmel, amitől teljesen meghatódtunk. Amikor az irodán kívülre mennek, még több színt fedez fel, a szemünk előtt nyílik ki számára a világ, amit a fiú ijesztőnek, ugyanakkor csodálatosnak tart. Nézd meg Te is ezt a felemelő pillanatot!

Az élet szép, a színek csodásak, örüljünk neki, hogy látjuk őket!

Forrás: twistedsifter.com | Szöveg kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...