2016.01.02. 14:45:03 8261 279

Ez a mozgás illik az alkatodhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenki homokóra szeretne lenni, de persze jócskán akad köztünk, nők között alma, körte, esetleg épp kifejezetten fiús alkatú. Azért legyünk őszinték, mindegyik alkatnak megvan az előnye, és bizony a hátránya is. Ám a megfelelő mozgásforma megtalálásával mindegyikből kihozhatjuk a legjobbat.

Sportoló hölgyek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sportoló hölgyek

A fiús alkat

Se kerek vonalak, se vékony derék, a csípőd és a vállaid is nagyjából egyforma szélesek.

Ezt választ sport gyanánt:

Aerobik, step aerobik, dinamikus mozdulatsorok – ez az, ami Neked való. Az állóképességet igénylő sportokat inkább hanyagoljuk, mert ettől csak még szikárabbak leszünk. Inkább olyan mozgásformát válassz, ami szépen formálja a popsidat, combjaidat.

Alma típus

Keskeny combok, ám annál erősebb felsőtest, pocak és mellkas.

Amire szükséged van:

Számodra a kardió mozgás nélkülözhetetlen, mert csak a kitartást igénylő sportok képesek kordában tartani a hasadon, felsőtesteden felgyülemlett zsírpárnácskákat. Ne feledkezz meg a felülésekről sem, melyek gondoskodnak a kockás hasizmodról, a húzódzkodás pedig jót tesz a válladnak. De azért arra figyelj, hogy ne vidd túlzásba a felsőtested „megmunkálását”, hiszen úgy túl „vaskonak” is tűnhetsz. Formáld a hátizmokat, de a hasizmok sem maradjanak ki, hogy szép formás legyél.

Homokóra

A legnőiesebb alkat: kerek csípő, mely nagyjából egyforma széles a vállal, mindehhez pedig vékony derék.

A Te sportod:

Hasonlóan, mint az alma testalkatúaknál, itt is a vigyáznod kell a derékra rakódó zsírpárnákkal, így semmiképp ne mondj le a kitartást igénylő sportokról, mint futás, kerékpározás. De fektess nagy hangsúlyt a hasizomgyakorlatokra is, főként az oldalsó izmokra.

Körte típus

Keskeny vállak, széles csípő és combok, ilyen vagy Te, kedves Körte!:-)

Amire szükséged van:

Nálad is nagyon fontos a zsírégető, kardió mozgás. Ám sokszor megesik, hogy a kerékpározás, futás nem hozza el a kellő eredményt. Válassz olyan mozgásformát, illetve párosítást, amikor az egész testedet átmozgatod, így szabadulhatsz meg a makacs zsírpárnáktól. Az úszás erre éppen megfelel.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...