2015.06.28. 11:05:12 9947 305

Evési szokások, amivel jobb, ha azonnal felhagysz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha nüansznyi dolgokon múlik a diéta, vagyis inkább az életmódváltás sikere. Van, hogy a túlzott lazaságunk, esetleg a rágörcsölés miatt nem haladunk előre. Pedig csak néhány apróságra kellene jobban odafigyelni, és máris nemcsak fél, hanem teljes lenne a siker.

Enni vagy nem enni? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Enni vagy nem enni?

Ha az elhatározás már megvan, adunk egy-két apró tippet, milyen étkezési szokáson érdemes változtatni, vagy inkább milyen gondolatokat, tetteket érdemes száműzni az életedből.

Túlságosan a diétás termékekre koncentrálsz

Ha valami „light”, „fettarm” vagy „sugarfree”, az már Nálad nyerő. Pedig nem is hinnéd, ezek a diétás, vagy legalábbis annak nevezett termékek mennyi rejtett zsírt vagy cukrot, illetve káros anyagot is tartalmazhatnak. Válassz inkább frissen, saját magad által készített termékeket, melyeket teljes kiőrlésű lisztekből, valóban zsírszegény termékekből és rengeteg ropogós, ízletes zöldségből vagy gyümölcsből állítasz össze.

Ha a (pohár) feneke a gyengéd

Valljuk be, egy közös koktélozás, sörözgetés, ne adj’ Isten néhány finom házi pálinka legurítása a barátokkal, családi körben kellemes élmény. De azért nem árt tudni, hol a határ! Nemcsak a másnaposság, illetve az alkohol egyéb veszélyei miatt. Tested egyensúlya felborul. Továbbá egy-egy pohárka, a sok jókedv mellett rengeteg kalóriát is tartalmaz és az étvágyadat is jócskán megnövelheti.

Számolgatod a kalóriákat

Igen, rendben van, hajlamosak vagyunk a hízásra, jobban oda kell figyelnünk arra, hogy mit eszünk, mint a „szupersportos” vagy „szupervékony” barátnőinknek. De az év 365 napján, a nap 24 órájában folyamatosan azt lesni, figyelni, mi mennyi kalóriát tartalmaz, egy baráti vagy családi összeröffenés alatt az asztal sarkában azon morfondírozni, megeheted-e még annak a fél sütinek az egyik sarkát… na, azért ez túlzás. Persze, figyelj oda, élj egészségesen, de azért ne ess túlzásokba!

Kihagysz egy (vagy több) étkezést

Valószínűleg már itt is többször leírtuk, hogy a rendszeres, napi 4-5 étkezés szükséges a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Előfordulhat, hogy néhanapján valamelyik kimarad, de (szándékos) rendszer ne legyen ebből! Ha nem eszel, attól nem fogsz fogyni, sőt! Megeshet, cukros, sós, zsíros snackekkel pótolod majd a kiesett tízórait, ebédet.

Ha eszel, pedig nem is vagy éhes

Felejtsd el az unalom, frusztráltság, szomorúság, csalódottság miatti evéseket. Próbáld meg más tevékenységgel helyettesíteni ezeket a felesleges étkezéseket.

Így szokj le az érzelmi evésről>>

Összeállította: ssz

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...