2015.11.07. 11:00:38 9135 283

Ételek, amiket inkább ne adj a kutyádnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem is hinnénk, az ebek micsoda nassbajnokok bírnak lenni. Vagyis inkább mindenevők. A családunk egyik kedvence, aki ma már az örök vadászmezőkön kergeti a jobbnál jobb falatokat, az utóbbi kategóriába tartozott. Ám nem mindig figyeltük, hogy a csemege, amit kapott, kutyának való-e?

Ebcsemege? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ebcsemege?

Mert megeshet, hogy ami nekünk, embereknek, a finom és tápláló falatok közé tartozik, az számukra akár méreg is lehet.

A következő lista hasznos lehet minden felelős gazdinak, akik igyekeznek odafigyelni kedvencük egészségére.

Ételek, amikből ne legyen jutalomfalat

Akár szúrhat is

Nem más, mint a csirkecsont. Míg a puha csirkehusi igazi csemege lenne az ebeknek, addig az apró, hegyes csontok akár a gyomorban is kárt tehetnek. De ugyanilyen veszélyes lehet a főtt kukorica csöve is.

Boszorkányra, kutyára veszélyes

Ez nem más, mint a fokhagyma. Illetve úgy általában a hagymafélék, melynek különböző „alkotórészei” akár méregként is hathatnak a kutyára. Ám a tünetek csupán a „behagymázás” után néhány nappal jelentkezhetnek sötét vizelet és fáradékonyság formájában. Ilyenkor bizony irány az orvos.

Ha valami bűzlik…

… vagy enyhe hasmenés kínozza a kutyát, meglehet, több tejterméket fogyasztott, mint kellett volna. Bizony, az ebek is laktózérzékenyek, így a túlzásba vitt tejes finomságok megzavarhatják az emésztésüket.

Máj, ó, máj!

Habár viszonylag nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani ebből a belsőségből, azért figyeljünk oda, ha egy bőségesebb „májlakoma” után túlzott soványságot, deformálódott csontokat tapasztalunk a kutyákon. Ez a májban található A-vitaminnak „köszönhető”, melynek túlzott bevitele akár mérgezéshez is vezethet ebek esetében.

El a kezekkel a nyírfacukortól!

Ha az olvasók közül valaki már használt nyírfacukrot, bizony tapasztalhatott enyhe, esetleg erősebb hasmenést. Nos, a kutyákra még ennél is nagyobb veszélyt jelent. Náluk gyengeség, remegés, láz, levertség, ájulás, de akár kóma is felléphet.

Bifsztek ne legyen a menüben, ha lehet

Illetve a nyers húsokat, főként a lazacot és a sertést kerüljék a kutyák, vagyis ilyen jellegű maradék ne kerüljön a táljukra. Ezek a nyers dolgok tartalmazhatnak parazitákat, melyek a bél- és gyomorrendszer megbetegedéséhez vezethetnek. A tünetek magas láz és véres, híg széklet.

Az avokádó nem kutyacsemege

Ez a benne található toxinok miatt van így, melyek méregként is hathatnak az ebre.

A csoki pedig nem jutalomfalat

Higgyétek el, a kutya is imádná, vagy imádja is a csokoládét, de inkább ne ezzel jutalmazzuk. Az édességben található kakaó, koffein és teobromin hányáshoz, gyomorfájdalmakhoz, rohamokhoz, szélsőséges esetben akár halálhoz is vezethet.

Forrás: kutyabarat.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.