2016.12.07. 15:59:07 16058 385

Este és reggel máshogyan - Így kell arcot mosni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy olyan egyszerű dolgot, mint például az arcmosás elvileg mindenki képes elvégezni. Azonban előfordulhat, hogy eddig teljesen rosszul csináltad. Tudniillik az arcbőrrel egy kicsit máshogyan kell bánni, mint a bőr többi részével, hiszen folyamatosan ki van téve a környezeti hatásoknak. Főleg télen érdemes több figyelmet fordítani rá.

Arcmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcmosás

Kezdjük is az alapoknál, az arcmosásnál!

Mielőtt lefektetjük az alapszabályt, tisztázzuk, hogy sok múlik azon is, hogy milyen a bőrtípusod.

Ha száraz a bőröd

Nem kell túl sokszor és sokáig arcot mosnod, valamint inkább gyengédebb termékeket válassz az arctisztításhoz, amelyek nem szárítják tovább a bőröd. Este krémes arctejjel moshatod le a nap porát az arcodról, ha make-upot viselsz, akkor azt előtte távolítsd el, reggel valószínűleg egy melegvizes öblítés elégséges lesz arctisztítás gyanánt.

Ha zsíros a bőröd

Este és reggel is használhatsz valamilyen gyengéd arclemosót, de ne vidd túlzásba, mert minden bizonnyal Te sem szeretnéd kiszárítani a bőröd. Ha este használtad, lehet, hogy reggel elegendő neked is a melegvizes mosakodás, ez tényleg attól függ, hogy mennyire zsíros a bőröd. Ne kezeld azonban az arcodat olyan szerekkel, amelyek nem elég gyengédek a bőrödhöz, mert az könnyen bőrpírhoz, pattanáshoz vezethet. A túl sok bőrtisztító termék használata nem tesz jót.

Az általános szabály

Akármilyen bőrtípussal is rendelkezel az esti arcmosást ne hagyd ki, mivel a nap során rárakódott dolgokat érdemes leöblíteni, hogy ne zárják el az éjszakai órákra a pórusokat. A make-upot mindenképpen távolítsd el lefekvés előtt, mert akár bőrirritációhoz, gyulladáshoz is vezethet, ha fent hagyod, azt pedig bizonyára Te sem szeretnéd. Este kellemesen meleg vízzel mosd meg mindig az arcod, ne forróval és ne is hideggel. Puha törölközővel itasd fel a vizet. Ezután alkalmazd csak a szokásos krémed.

Bőrradírt ne használj mindennap, csak egyszer vagy kétszer hetente.

Forrás: hellogiggles.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában