2016.01.15. 08:39:32 10233 344

Ésszel egyél, ne stresszel! – Tippek a stresszmentes élethez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már biztos mindenki visszazökkent a dolgos hétköznapokba, már nem furcsa reggeli koránkelés, az egész napos rohanás, munka, gyerek, család, főzés és persze jó sok idegeskedés. Ha a nyugtató dallamok, a „Lélegezz mélyeket!” jó tanács nem használ stressz ellen, próbálkozz „kaja fronton”! Hasznos tanácsok következnek!

Az egészséges banán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Az egészséges banán

Ahogy egyél:

Figyelj a mennyiségre!

Ha idegesek vagyunk, hajlamosak vagyunk a kelleténél kicsit (vagy sokkal) többet enni. Rossz szokás, illetve agyunkban különböző hormonok aktivizálódásának köszönhető ez a viselkedés. Ám ha szeretnél odafigyelni a táplálkozásodra, meg kell próbálnod leküzdeni ezt a szokást. Ha meg sem próbálod, ördögi körbe kerülhetsz: ha többet eszel, többet stresszelsz azon, hogy több eszel. Ha többet stresszelsz, akkor pedig többet eszel és így tovább…

Kerüld a cukrot!

Ha amúgy is szereted az édességet, stresszhelyzetben figyelj oda még inkább erre! Hiszen ha idegesek vagyunk, még inkább kívánjuk az édes ízeket, a cukrot.

Válassz a zsírszegény fogások közül

Egy adag sült krumpli igazán csábító lehet, ám a krumpli vagy hasonlóan zsíros ételek fogyasztása esetén a stressz fokozódhat.

Nem kell rohanni!

Ha idegesek vagyunk, nem csak többet, hanem gyorsabban is eszünk. Így a gyomrunkat is megterhelhetjük és valószínűleg többet is eszünk. Próbáljunk meg lassabban enni, ha másként nem megy, rágjunk meg minden falatot 20-30 alkalommal.

És amit egyél:

Még mindig a müzli!

Egy adag finom, házilag készített müzlivel indítsd a napot! Kerüljön bele zabpehely, gyümölcs, különböző aszalványok és esetleg egy kis méz. Mindezt öntsd nyakon egy bögre zsírszegény tejjel vagy joghurttal. Ez remek fogás energiával tölt fel, anélkül hogy egészségtelen anyagokat vinnél be a szervezetedbe. A boltiak helyett inkább maradj az általad „összedobált” verziónál, mert az biztos nem tartalmaz felesleges cukrokat.

Mindenki kedvence: a banán!

Nem csak a hangulatodra, de az egészségedre is jó hatással van ez a finom gyümölcs. Fontos vitaminokat, nyomelemet tartalmaz, emellett megtalálható benne a triptofán nevű anyag, mely segíti a szerotonin nevű (boldogság)hormon termelődését.

Ne hagyd ki: a hal!

Az, hogy a stressz csökkentésében segíthet a hal fogyasztása, a benne lévő omega-3 zsírsavnak köszönhető. Segíti az agy fejlődését, illetve véd a különböző megbetegedéseitől, jót tesz a vérnyomásnak. Továbbá statisztikák szerint, akik rendszeresen fogyasztanak halat, kevésbé hajlamosak a depresszióra.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...