2014.05.15. 08:00:00 5608 26

Eső, szélvihar: most éljük ki sorozatfüggőségünket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokra viharos szelet, esőt ígér a meteorológia, egészen hétvégéig. De igazán jó, tavaszias idő csak jövő héten várható. Nézzük a jó oldalát a dolognak, ilyenkor ellazulhatunk a kanapén, és megnézhetünk néhány epizódot valamelyik sorozatból. Szerkesztőink véleménye alapján bemutatjuk a 6 legjobb sorozatot - talán senkinek nem mondunk újat, inkább csak emlékeztetőül.

Sorozat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sorozat

Vicces sorozatok

How I Met Your Mother, azaz Így Jártam Anyátokkal: laza, könnyed sorozat egy fiatal csapatról, akik mindig vidámak. Ha nem, akkor éppen azon nevetünk. A Jóbarátokhoz hasonlítják sokan, nem véletlen, hogy 9 évad készült, mire a főhős találkozik majdani gyerekei anyjával.

The Big Bang Theory, a magyarul kicsit szerencsétlen Agymenők címen fut. Nagyon okos, fiatal srácok (egynek nincs doktorija ugyan, viszont űrhajós), akik az életben nem kicsit szerencsétlenek. Totál kockák, és ez jól áll nekik. Egy szőke pincérnő költözik a szomszéd lakásba, itt kezdődnek a bajok. A 7. évadnál tart a csapat, és kicsit sem fárad a sztori. Igazi vinnyogva nevetős témák, főleg fiataloknak. A kedvenc vicces sorozatunk.

Komoly sorozatok

Breaking Bad, azaz Totál Szívás: egy középiskolai kémiatanár megtudja, hogy halálos beteg. Az élete romokban, másodállásából kiteszik, egyáltalán semmire nincs pénze. Maga mellé vesz egy idióta dílert, és egy vacak lakókocsiban drogot állít elő. Titkolózni kell a feleség előtt, a rendőr rokon előtt, meg úgy általában.

Grey's Anatomy, magyarul Grace Klinika: a csajok nagy kedvence, kb. az orvosokról szóló Dallas, csak jobb. Őket igazolja az is, hogy a 10. évadnál tart a sorozat. A dokik mindig stresszelnek, nem House-ból ismert egy beteg=egy rész elvét követi a sztori, futószalagon mennek a betegek. Amikor éppen van lélegzetvételnyi szünet két műtét között, akkor jön egy szerelmi szál, vagy egy másik összegabalyodik. Már csak a kiváló zenék miatt is megéri.

Véres sorozatok

Dexter: Érdekes sztori, egy sorozatgyilkosról, aki sorozatgyilkosokat öl, mindemellett a rendőrségen dolgozik, bűnügyi szakértőként. Már ez önmagában is elég érdekes lehetne, de az igazán különös az, hogy valahogy a groteszk alapötlet ellenére ez a karakter nem ellenszenves. Pedig saját bevallása szerint is egy szörny, aki nem képes emberi érzelmekre, pedig már az első évadokban nagyon próbálkozik beilleszkedni a társadalomba. Néha kicsit vontatott a sztori, viszont összességében minden perce megéri.

Game of Thrones, azaz Trónok Harca. A végére hagytuk, pedig szerkesztőink szerint az abszolút győztes. Az Internet népe imádja, a legnézettebb sorozat. A történet végét még senki nem látja, az író (George R.R. Martin) pedig kiválóan játszik a nézők idegeivel. Az előzőekkel ellentétben bőven 18-as karikát érdemel a sorozat, minden részben van szex (vagy legalább meztelenség), a csaták, küzdelmek brutális őszinteséggel és részletességgel vannak ábrázolva: a levágott fejek karóra tűzve szinte megszokott látvány. Nem árulunk el nagy titkot, de egyetlen karaktert se kedveljünk meg túlságosan! :)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...