2016.08.14. 17:45:33 9230 255

Eső és napsütés is lesz - kiszámíthatatlan marad az idő!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban sok esőre, de napsütésre és 30 Celsius-fok körüli melegre is készülni kell. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint augusztus 20-án inkább napos, száraz idő várható.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Hétfőre virradó éjszaka az északi tájakon megnövekszik a felhőzet, kisebb eséllyel az Észak-Dunántúlon, nagyobb eséllyel a főváros, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében lehetnek helyenként záporok, zivatarok, lokálisan jelentős mennyiségű csapadékkal. Napközben eleinte a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön még napos idő lesz, majd ott is megnövekszik a felhőzet és estig összességében több helyen kell számítani záporok, szórványosan zivatarok kialakulására.

Zivatarokat kísérő hevesebb jelenségek a Nyugat-Dunántúlon és az Észak-Alföldön lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18 fok között alakul, északon lesz a hidegebb. Napközben az ország északi felén 23-27, délen 27-30 fokig melegszik a levegő.

Kedden hajnalban délen még lehet néhol eső, zápor. Napközben már legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki zápor és mindenütt kisüt a nap, délután viszont észak felől újra növekszik a felhőzet. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet. A nappali maximumok 22-27 fok között alakulnak.

Szerdán jellemzően mindenhol erősen felhős lesz az ég és többfelé várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 23-28 fok között valószínű.

Csütörtökön napos idő várható több-kevesebb gomolyfelhővel, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. A minimumhőmérséklet 11-17, a maximumhőmérséklet 24-30 fok között várható.

Pénteken sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, helyenként záporokkal, zivatarokkal. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. A nappali maximumok 26-31 fok között alakulnak.

Szombaton, augusztus 20-án túlnyomóan napos, száraz idő valószínű. Este viszont nyugaton már felhősödni kezd az ég, a Dunántúlon néhol záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között valószínű.

Vasárnap újabb hidegfront vonul át az országon, emiatt átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé alakulnak ki a front mentén záporok, zivatarok. A leghidegebb órákban 14-20 fok lehet. Napközben 25-33 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.