2015.05.09. 14:00:14 7510 220

„És mi leszel, ha nagy leszel?” – Gyermekkorunk „álommelói”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az érettségik közepette, a ponthatárok kihirdetéséhez közeledvén egyre aktuálisabbá válik a kérdés. De miért van az, hogy míg kisgyerekként olyan határozottan tudtuk, mit is szeretnénk, addig ez a magabiztosság életkorunk előrehaladtával folyamatosan csökken?

Futballsztár vagy királylány? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Futballsztár vagy királylány?

Persze, felnőtt vagy „félfelnőtt” fejjel már végiggondoljuk, mennyi idővel, energiával járhat a gyermekkorunkban oly könnyelműen kitűzött cél elérése. Már mérlegelünk, hogy megéri-e a sok „gürizés”, és egyáltalán, hogy képesek vagyunk-e tenni, hogy megvalósítsuk álmainkat

Még ha sikerült is az a bizonyos önmegvalósítás, vagy éppen csak haladunk felé, arra még biztosan mindenki emlékszik, milyen karrierről álmodozott gyermekkorában.

Királylány

Vonzott minket a rajzfilmeken látott gyönyörű hajkorona, a varázslatos ruhaköltemények, a kedvesség és szeretet, ami (a gonosz mostohát leszámítva) mindenkiből áradt a királylány felé. Nagylányként a csini ruhák mellett a fehér lovon érkező hercegről szőtt álmok is megdobogtatták szívünket és erősítette a hitünket: egyszer úgyis királylányok leszünk. És végül is, fehér ló ide, fele királyság oda, a megfelelő herceg mellett egy kicsit mindenki azzá válik.

Tűzoltó, katona…

… és persze vadakat terelő juhász. Talán kezdetben gőzünk nem volt egyikről sem, hogy mi lehet, de annyira jól hangzott abban a versben, amit Anya/Apa/a Tesó/az óvó néni olvasott fel a délutáni, esti alvás előtt. Hát, így hatott József Attila gyermekkori karrierépítgetésünkre.

Bemondó

A televíziós bemondónők mindig olyan csinosak, bájosak, kedvesek és elbűvölőek voltak, hogy szerintem nem volt kis- vagy nagylány, aki ne gondolta volna, hogy maga is ezt választja hivatásul. Ha a 80-as, 90-es évek szülötte vagy, szinte 100%, hogy Te is tartottál hangos felolvasást a műsorok aktuális sorrendjéről a kedvenc plüssállataidnak.

Futballsztár

Kisfiúként tehetségük miatt, nagyfiúként inkább népszerűségük és az őket körülvevő szebbnél szebb lányok miatt bújtak volna menő „focisták” bőrébe az erősebbik nem ifjú képviselői.

Tanár

Tanár szinte mindenki szeretne lenni - még ha az életben csupán csak egyszer, és ha csak néhány másodperc erejéig tart ez a forradalmi „pályaválasztó” gondolat. Van, akit a pedagógusok (egy-egy területen vagy átfogóan) nagy tudása, másokat a tekintélye vonz a pálya felé. Esetleg egy halvány irányítási vágy is motiválhat, vagy az épp aktuális tanító néni vagy bácsi iránt érzett rajongás.

Rocksztár

Édes és vad álom, mely egy életen át elkísér. Hogy miért? Szex, csajok, satöbbi…:)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...