2015.03.28. 14:30:37 12555 316

Erre figyelj, ha porszívót vásárolsz – 4+1 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha van olyan házimunka, amivel ki lehet kergetni a világból, az a porszívózás. Valahogy soha nem sikerül rávenni magam, így ez nálunk átkerült a férfimunka kategóriába. Persze, egy szuper porszívóval talán könnyebb lenne. Ha új készülék vásárlására kerül a sor, a lent írt tanácsokra érdemes figyelni.

Porszívó vásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porszívó vásárlás

Apróságok, amik megkönnyíthetik az életedet

Nem arról van szó, hogy muszáj egy kisebb vagyont otthagyni az elektronikai üzletben, ha új porszívót szeretnénk venni. De vannak apróságoknak hitt dolgok, amikre ha kicsit jobban odafigyelünk, nagyban megkönnyíthetjük a házimunkának ezen részét. Gyorsabbak, hatékonyabbak lehetünk, sőt, talán még kedvet is kapunk a porszívózáshoz. (Jó, jó, azért túlzásokba ne essünk.)

1. A hosszúság a lényeg!

Csak semmi huncut gondolat, mi most itt a porszívó kábelének hosszúságára gondoltunk. Ha olvassuk, magától értetődő, de vajon megnéznénk, ha nem hívná fel valaki erre külön a figyelmet…? Pedig nem mindegy, hiszen kellemetlen lenne porszívózás közben a kábel rövidsége miatt állandóan másik konnektort keresni a készüléknek.

2. Még mindig maradjunk a méretnél!

Már volt szó nálunk arról, hogyan kerüljük el a hátfájást házimunka közben. Nos, többek között ezért is fontos, hogy ellenőrizzük újonnan vásárolni kívánt porszívónk teleszkópos csövét. Minél hosszabb, illetve minél több fajta elemmel növelhető, csökkenthető a cső mérete, annál jobban tud majd alkalmazkodni testmagasságunkhoz.

3. Tartsd szem előtt a teljesítményt!

Nem mindegy, milyen teljesítményű motor dolgozik a porszívóban. Minél erősebb, teljesítménye annál nagyobb, a munka vele pedig annál könnyebb.

4. Porzsákkal vagy anélkül?

A papírporzsákos fajtákat felejtsd el, egy vagyonba kerül a pótlása a porzsákoknak. A textil porzsákos egy fokkal jobb, de az évek során bizony megviselődhet és elhasználódhat az anyag. A legjobb, ha olyan porszívót vásárolsz, aminek kivehető, műanyag portartálya van, és mellé valamilyen HEPA-szűrő. Ennek egyszerűbb az ürítése és a HEPA szűrőnek köszönhetően kevesebb por jut vissza a levegőbe.

+1 Minél több, annál jobb!

Úgy látszik, porszívóvásárláskor a számoknak nagy szerepe van. A hosszúságok, a teljesítmény mellett az sem mindegy, hányféle kiegészítő fej tartozik a porszívócsőhöz. Nem árt, ha van hozzá olyan, amivel a szőnyeget is alaposan meg tudjuk tisztítani. Továbbá olyan, amivel a padlót is széppé varázsolhatjuk, anélkül, hogy összekarcolnánk, rongálnánk azt. Nem árt, ha kárpit tisztításához is kapunk külön tartozékot, hiszen így ezeket a bútordarabokat is megszabadíthatjuk a portól és egyéb szennyeződésektől.

Ha megvan a szerencsés áldozat, ne kövesd el ezeket a hibákat: 5 hiba, amit te is elkövetsz porszívózás közben

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.