2015.08.01. 18:01:42 11339 255

Érdekes esküvői szokások a nagyvilágból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még javában tombol a nyár és vele együtt az esküvői szezon. Szinte nincs hétvége, sőt, sokszor csütörtök, vagy péntek, hogy ne hallanánk, látnánk harsogó, feldíszített kocsisort, mely azt hirdeti: itt bizony új élet kezdődik! Aztán jöhet a lagzi, menyasszonytánccal, rétessel, zúzapörkölttel, „rablással”.

Esküvői szokások - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esküvői szokások

De hogy megy ez a Világ többi részén?

Ahány ház, annyi szokás, vagyis ahány ország, annyi esküvői hagyomány. Míg nálunk fehér menyasszonyi ruha dukál, addig máshol a piros dívik. Nézzük csak!

Haj- és bőrápolás a nagy nap előtt - Skócia

Itt a menyasszonyt vagy a vőlegényt, esetleg mindkettőt, az esküvőjük előtti napon bővel ellátják alkohollal, illetve valamilyen szirupot, hamut, tollat és egy kis lisztet öntenek rájuk. Ezzel az ördögi erőket, rossz szellemeket kívánják távol tartani a leendő házaspártól, továbbá meghozni számukra a jó szerencsét. Vajon a menyasszonyi frizura hogy készül el egy ilyen „pakolás” után?

Atyai „áldás” - Kenya

Amikor a friss házasok épp készülnek elhagyni szülőfalujukat, a menyasszony apja leköpdösi lánya fejét és mellkasát, hogy soha ne hagyja el őket a szerencse.

Kenyértörés helyett „cseréptörés” – Németország

Itt a kedves rokonok és barátok az esküvő előtti napon, a leendő házaspár háza előtt cserepeket törnek ripityára. Merthogy a törött cserép szerencsét hoz és elűzi a rossz szellemeket. Ám az üveg és a tükör törése tilos! Az apróra tört darabokat a pár együtt takarítja össze, jelezvén, hogy közös életükben együtt győzik majd le a problémákat.

Egy esküvő, dupla csokor – Mexikó

Itt a menyasszonynak két csokorról is kell gondoskodnia. Az egyik a sajátja, a másikat Szűz Máriának kell felajánlania.

Libák és kacsák – Korea

A hagyományoknak megfelelően a vőlegény egy kacsát vagy libát adott leendő anyósának. A monogámiát kedvelő madár ajándékozásával a leendő felesége iránti lojalitását és komoly szándékait fejezte ki a majdani férj. Manapság a pár ajándékoz egymásnak egy-egy fából készült liba-, vagy kacsaszobrot adnak egymásnak esküvőjük napján, egymás iránti elköteleződésük jeléül.

Konfetti, másként – Olaszország

A csizma alakú országban a konfetti nem csupán az apró, színes papírdarabokat jelenti, melyekből szintén kijut az ifjú párnak. Nálunk a konfetti apró, cukormázzal bevont, mandula belsejű cukorkát is jelent, amit a vendégek kapnak a leendő házaspártól, amiért osztoznak velük az örömükben.

Forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...