2015.10.09. 15:30:44 10342 256

Érdekes és vicces tények az ásításról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy biztos: ha ásítani egészséges, akkor én – sok más embertársammal együtt – makkegészséges vagyok! Merthogy naponta többször művelem, napszakra, helyre, időre, társaságra való tekintet nélkül. Bizony, többedmagammal már-már hobbiszerűen űzöm ezt a tevékenységet.

Ásítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ásítás

És néha milyen jól is tud esni. Pláne reggel, egy tornagyakorlatnak álcázott nyújtózkodás közben!:-) Ám sokunkban felmerülhet a gondolat, hogy hőn szeretett főnökünk nem díjazza annyira. Ez főleg onnan vehető észre, hogy tekintete villámokat szór, ha épp a napi feladatunk legizgalmasabb pontja közben ásítunk egy óriásit.

Főleg Neki, de Nektek is hasznos lehet ez a néhány sor.

Tudtad például…

… hogy minden gerinces, beleértve az emlősöket, hüllőket, de még a halakat is, képes ásítani?

… hogy egy valamirevaló ásítás legalább 6 másodpercig tart és hogy ajkaink minimum 4 centiméterre nyílnak?

… hogy már magzat korukban is birtokában voltunk ennek a képességnek? Bizony, a fogantatás utáni 20. héten már „tátogatunk” odabent. Sőt, néhányan már a 11.héten képesek erre.

… hogy kísérletek igazolták, hogy emberről kutyára is „terjed”?

… hogy az ásítás jele lehet az empatikus képességednek? Van az a mondás, miszerint az ásítás ragályos. Tehát ha ásítani látunk valakit, mi is azonnal óriásira nyitjuk a szánkat. Ez igazából annak a jele, hogy mennyire vagy empatikus személyiség. Minél együttérzőbb vagy, annál hajlamosabb vagy arra, hogy ásíts a másik után.

… hogy nem mindenkire nézve „fertőző”? Az autizmussal vagy skizofréniával küzdők kevésbé „utánzósak”, ha ásítani látnak valakit. Ennek oka ezen betegségekkel együttélők szociális érzékenységének romlása.

… idősebb korban már kevésbé vagyunk hajlamosak, hogy „leutánozzuk” a másikat, ha ásítani látjuk?

… az extrém sok ásítás nem kifejezetten jelent jót? Azon kívül, hogy a fent már említett főnök sem díjazza, akár agydaganat vagy szívroham jele is lehet.

… hogy az ásítás hűti az agyad? Bizony! Ha tested úgy érzi, hogy rögtön „felforr az agyvized”, jelzést küld, hogy friss levegőre és egy kis hűtésre van szüksége a kobakodnak. Ásítás közben a szádon beáramló levegő pedig gondoskodik erről.

… hogy a páviánok például arra használják, hogy üzenjenek egymásnak?

… egyes állatfajoknál, mint a kutyák, tengerimalacok, az ásítás akár annak a jele is lehet, hogy készen állnak a támadásra?

Forrás: realestate.aol.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?